İntibakı İptal Edilen ATT’ler İçin Önemli Karar

İntibakı İptal Edilen ATT’ler İçin Önemli Karar

2010 yılında İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünden ATT üyemizin mezun olup intibakı yapılan üyemizin 2015 yılı Kasım ayından itibaren intibakının iptal edilerek tekrar lise düzeyinden ücretlerinin ödenmesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı.

Davayı görüşen İstanbul 4. İdare Mahkemesi verdiği kararda YÖK’ün 07 Ekim 2015 tarihli yazısında İş Sağlığı ve Güvenliği Programının sağlık memuru ve acil tıp teknisyenliği açısından bir üst öğrenim olduğunu belirttiğine dikkat çekti.

Bu durumda ATT üyemizin bitirdiği üst öğrenimin atandığı ve görev yaptığı pozisyonla ilgili olduğundan intibakında değerlendirilmesi gerekirken aksi yönde tesis edilen işlemde hukuka uygunluk bulunmadığına hükmetti.

Mahkeme verdiği kararda söz konusu işlemin iptaline hükmederek üyemizin yoksun kaldığı intibak farklarının ödenmesine hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.