İl Sağlık Müdürlüğü Sıfır Atık Projesini Önemsiyor

İl Sağlık Müdürlüğü Sıfır Atık Projesini Önemsiyor

Kamuajans.com - Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılıp Türkiye genelinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi çalışmaları, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nde titizlikle yürütülüyor.

Kamuajans.com - Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Valilik Yerleşkesi hizmet binası bünyesinde oluşturulan kapsamlı bilgilendirme ve atık toplama standı ile Kocaeli' de bir ilke imza atıldı. Çevre Koruma Haftası ve Sıfır Atık Projesi kapsamında Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, kurum idarecileri ve kurum çalışanlarının katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte,  sağlık çalışanları herkesi  geri dönüşümde farkındalık oluşturmak amacıyla bu önemli projeye destek vermeye davet ettiler.

Sıfır Atık Projesinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi, sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla; Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çevre Yönetim Birimi koordinatörlüğünde oluşturulan Sıfır Atık Projesi bilgilendirme standı ve atık toplama noktasında, atıkların kaynağında doğru şekilde ayrılarak ekonomik değeri olan atıkların geri dönüşüme kazandırılması hedeflenmekte, üretilen atık miktarı azaltılmakta ve çevre kirliliği önlenmekte, atıkların sanayide hammadde olarak kullanılması ile enerji tasarrufu sağlanmakta ve doğal kaynakların kullanımı azalmakta, böylece milli ekonomiye katkı sağlanmaktadır.

Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakılması amacıyla sağlık kuruluşlarında çevre mevzuatına uygun olarak atık yönetimi uygulamaları hız kesmeden devam ettirilen  Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nde ayrıca   tüm sağlık kuruluşlarına “Çevre Dostu Hastane” Belgesi alınabilmesi için gerekli olan çalışmaların başlatıldığı da bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.