Sağlık Bakanlığı İl İçi Atamaları Genelgesi 2018/5

Sağlık Bakanlığı İl İçi Atamaları Genelgesi 2018/5

Kamuajans.com - Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 820406981 sayılı İl İçi Atamaları konulu 2018/5 genelge yayınlandı.

T.C

SAGLIK BAKANLIGI

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 820406981

Konu: il içi atamaları

GENELGE

2018/5

Bilindiği üzere 2/3/2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile anılan Yönetmeliğin 31/A maddesi gereği personelin çalışma süresine bağlı olarak 5 inci ve 6 ncı hizmet bölgesinden daha üst hizmet bölgelerine ve 20 nci maddesi gereği Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlamış olan tabip, uzman tabip ve yan dal uzmanlarının ise özel sektörde çalışan eşlerinin bulunduğu yere atanmalarına imkan sağlanmıştır.

Personelin hizmet bölgeleri, hizmet grupları arasında ve il içerisinde hizmet gerekleri de dikkate alınarak, adil ve dengeli dağılımın sağlanması için;

a) Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 31/A maddesi kapsamındaki atamalar ile mazeret atamaları Bakanlıkça il emrine yapılacaktır.

b) Bu kapsamdaki personelin görev yerleri il müdürlüklerince belirlenecektir. Anılan Yönetmeliğin 31/A maddesi kapsamında il emrine atanan personel ile aym Yönetmeliğin 20 nci maddesinin beşinci fıkrası hükmü gereğince atanan tabip, uzman tabip ve yan dal uzmanların il içindeki atamaları öncelikle ilçelere, ilçelerde standart kadro mevzuatına göre boşluk bulunmaması halinde il merkezlerine yapılacaktır.

c) Bu kapsamda ilçelere atanan personelden, sağlık ve can güvenliği mazeretine bağlı yer değiştirmeleri hariç olmak üzere atandıkları yerde bir yıl süre ile görev yapmayanların il merkezlerine atamaları yapılmayacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Prof. Dr. Eyüp GÜMÜŞ

Bakan a

Müsteşar

Dağıtım:

A Pıanıı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.