Hekimlerle İlgili Düzenlemede Değişiklik

Hekimlerle İlgili Düzenlemede Değişiklik

TBMM Sağlık Komisyonunun kabul ettiği önergeye göre, güvenlik soruşturması olumsuz çıkan hekimlerin SGK ile anlaşması olan özel sağlık kurumlarında çalışmayacağına dair düzenleme madde metninden çıkarıldı.

TBMM Sağlık komisyonu dün, ihraç edilen hekimler ile güvenlik soruşturması olumsuz çıkan hekimlerin SGK ile anlaşması olan özel sağlık kurumlarında çalışmasını yasaklayan kanun teklifini görüştü.

<br />

Komisyonda, teklifin 5. maddesinin görüşmeleri 11 saat sürdü.

<br />

Kabul edilen 5. maddeye göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzman olanlar, sadece sosyal güvenlik kuruluşu ile sözleşmesi bulunmayan sağlık kuruluşlarında veya muayenehanede çalışabilecek. Düzenledikleri raporlar yargı kararlarına ve idari işlemlere esas alınamayacak.

<br />

Teklifin, 5. maddesinde kabul edilen önergeyle, güvenlik soruşturması nedeniyle göreve alınmayan doktorlar kapsam dışına çıkarıldı. Böylece, bu durumdaki doktorlar, tüm özel sağlık kuruluşlarında çalışabilecek.

<br />

Teklif son olarak TBMM Genel Kurulunda görüşülecek. <br />

<br />

<a href="http://www.kamuajans.net/images/dosyalarim/7_KASIM_TUTANAK.pdf"><strong> TUTANAK</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.