Hastanelerde Yeni Düzenleme!

Hastanelerde Yeni Düzenleme!

Kamuajans.Com – Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği, Kişisel sağlık verilerinin işlenmesi ve mahremiyetinin sağlanması hakkındaki yönetmelikte yeni bir düzenleme yaptı.

Yapılan yeni düzenleme ile ilk etapta hastaların muayene, tetkik, ameliyat ve hastaların ambulansta taşınması ile hastaneden hastaneye transferi anında perde, paravan veya önlük gibi malzemelerin kullanılmasına zorunluluk getirildi. Bunun yanında Bakanlık, sağlık kuruluşlarındaki bebek bakım ve emzirme odalarına özel ihtimam gösterilmesini istedi.

İŞİ OLMAYAN HASTANIN YANINDA BULUNAMAYACAK

Diğer bir düzenleme ise doktorlara yönelik yapıldı. Buna göre hastanın sağlık kuruluşunda tedavisi sırasında ilgisi olmayan kişiler hatta tedavisiyle ilgisi olmayan hemşire, doktor bile hasta mahremiyeti kapsamında yanında bulunamayacak. Ayrıca Bakanlık hastanın sağlığı ile ilgili bilgiler ile ölüm olayı sonrasında da mahremiyet hakkına riayet edilmesi konusunda uyardı.

YAKINLARI DA ÇEKEMEYECEK

Bakanlık toplum tarafından hoş karşılanmayan resim ve videolara da yasak getirdi. Yeni düzenlemeyle yakını olan hastanın fotoğrafını çekip 'Dua bekliyoruz', 'Geçmiş olsun' gibi sözler yazarak sosyal medyada yapılan paylaşımlar son bulacak. Hasta, yeni düzenlemeler kapsamında mahremiyet yönetmeliklerindeki yeni düzenlemelere uymayan sağlık personeline veya sağlık kurumlarına dava açarak hakkını arayabilecek.

Ahmet Fatih Erturan

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.