Geleceğini Çöpe Atma Pet Şişeni Potaya At

Geleceğini Çöpe Atma Pet Şişeni Potaya At

Dilovası Devlet Hastanesi'nden Geri Dönüşüm Projesine Tam Destek. Dilovası Devlet Hastanenin bahçesine basketbol potası görünümündeki ambalaj atık toplama kutusu yerleştirilerek ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması konusunda güzel bir çalışma yapıldı. İlk geri dönüşüm basketlerini hastane çalışanlarının attığı pet şişe toplama potaları, çocukların da eğlenerek çevre bilinci kazandıkları alanlar haline geldi.

Hem Personelimiz Hem  Hastalar Destek Verecek 

Hastane bahçesine yerleştirilen geri dönüşüm potalarının farkındalık oluşturduğunu belirten Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz “Sıfır atık projesi eğitim ve uygulamalarıyla; kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını ve etkin toplama sisteminin kurulması ile atıkların geri dönüştürülebilmesini hedefliyoruz. Hastanemizde enfeksiyon kontrol hemşiresi tarafından sıfır atık projesi konulu eğitim ve bilgilendirmeler çalışanlarımıza sık sık verilmektedir. Hastane bahçesine kurulan basket potası ile bu çalışmayı eğlenceli hale getirdik. Hastane personellerimiz ve vatandaşlar ellerindeki pet şişeleri basket atarak projeye destek veriyorlar. Bu sayede değerli atıkların geri dönüştürülmesi sağlıyoruz” diye konuştu.

Sıfır Atık Nedir?

“Sıfır Atık”; atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz, gelişmiş bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak noktasında mevcut sistemi daha düzenli, sistemli ve uygulanabilir bir temele oturtmak amacıyla geliştirilen proje ilimizde de aktif olarak uygulanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.