Eşinin Ana Babasından Dolayı Sağlık Özrü Tayini İstenme Durumu

Eşinin Ana Babasından Dolayı Sağlık Özrü Tayini İstenme Durumu

Kamuajans.com - Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği'nn 19. maddesine göre eşinizin annesinin hastalığı sebebiyle sağlık mazeretine bağlı olarak nakil mümkün değildir. İşte o madde:

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 19. Maddesi

Sağlık mazeretine bağlı yer değişikliği

MADDE 19 – (Başlığı ile birlikte değişik:RG-4/4/2015-29316)

(1) Personelin kendisinin, eşinin, annesinin, babasının, bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tehlikeye girdiğini veya görev yerinin değişmemesi hâlinde tehlikeye gireceğini, üniversiteler veya Bakanlık eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi halinde tedavinin yapılabileceği bir sağlık kurum veya kuruluşunun bulunduğu veya sağlığının olumsuz etkilenmeyeceği bir ilin münhal kadrolarına sağlık mazereti değerlendirme komisyonu kararı doğrultusunda atanır.

(2) Sağlık mazereti değerlendirme komisyonu, gerekli durumlarda bu raporların başka eğitim ve araştırma hastanelerinin sağlık kurullarınca da usule ve fenne uygunluğunun tespit edilmiş olma şartını arayabilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.