Ekonomik Savaşı Birlikte Kazanacağız

Ekonomik Savaşı Birlikte Kazanacağız

Kamuajans.Com – Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, ABD emperyalizminin doları kullanarak Türk ekonomisine karşı başlattığı savaşı kaybederek büyük kayıplar yaşayacağını söyledi.

ABD emperyalizminin, Türkiye’yi ajan rahip Bronson üzerinden yargıya müdahale ederek dize getirmeye çalıştığını belirten Necip Taşkın, yazılı basın açıklaması düzenleyerek şu ifadelere yer verdi: “ABD, Türkiye’ye şantaj yapıyor. FETÖ terör örgütü ile Türkiye’yi ele geçiremeyen ABD emperyalizmi, rahip Bronson üzerinden ateş ediyor. Türk yargısının verdiği cezayı hazmedemiyorlar. Bunu bahane ederek dolara manipülasyon yapılıyor. Çeşitli oyunlarla doları yükseltip ekonomiye ağır bir darbe vurmaya çalışıyorlar.

Doların manipülasyonuyla ortaya çıkan ekonomik tablo bize şunu göstermiştir: Yabancı menşeili ürünlere karşı yerli ürünlerin korunması gerekmektedir. Yerli üreticilerin desteklenerek tarım girdilerinin en az maliyetle üreticiyi rahatlatması devlet politikası olmalıdır. İçinden geçtiğimiz sürecin ağır koşulları üreticileri ve tabii ki dar ve sabit gelirli vatandaşları zorlamaktadır. Bunu aşmak için yerli ürünlerin kullanımına ağırlık verilmeli ve bunu destekleyen de devlet olmalıdır. İthalat ve ihracatta Türk lirasının kullanımı teşvik edilmeli ve paramızın değerinin korunması için her türlü önlem alınmalıdır. Doların Türk lirasına çevrilmesi tabii ki önemlidir. Ancak halkımızın göstermiş olduğu bu çabayı siyasiler başta olmak üzere devlet öncelikli olarak göstermelidir. Örneğin; Diyanet İşleri Başkanlığı hac ve umre fiyatlarını dolar üzerinden değil, Türk lirası üzerinden yapmalıdır. ABD emperyalizminin yarattığı ekonomik savaşı kazanmamız için sadece halkımızın yapacağı fedakârlık yeterli değildir. Devlet, tüm kurumlarıyla bu fedakârlığı yapmalı ve yasalarla zorunlu hâle getirmelidir.

ABD emperyalizmine karşı bu ekonomik savaşı kazanmak zorundayız. Zira çiftçisinden sanayicisine, esnafından işçisine, memurundan asgari ücretlisine kadar tüm vatandaşlarımız bu sıkıntıyı birlikte yaşayacaktır. Bu nedenle ekonomik savaşı kazanmak önemlidir. Türkiye’nin hiçbir devletin sömürgesi olmayacağını göstermek zorundayız. Aksi halde bu tür manipülasyon savaşlarla çok sık karşılaşabiliriz. Öncelikle üreticilerimizin ve yerli mallarımızın korunması için ciddi bir adım atılmalı; KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergi oranları düşürülerek fiyatların aşağı çekilmesini sağlamak, yerli ürünlerin satışını hızlandırır. Dolaylı vergilerin düşürülmesiyle fiyat avantajı sağlayan yerli ürünlerin satışı hem üreticilerimizi destekler hem de yabancı ürünlere karşı bir avantaj sağlanmış olur.

Anadolu sağlık Sen olarak, Türk ekonomisine karşı savaş açan ABD emperyalizmini şiddetle kınıyoruz. Bu savaşın altında kalacaklarına ve kendileri için büyük zararla sonuçlanacağına inanıyoruz. Halkımız provokasyonlara gelmesinler. Bu çerçeve de halkımızın, devletin ilgili organlarınca yapılan çağrılara uymalarını, sosyal medya da yapılan yalan haberlere inanmamalarını istiyoruz. Bu savaşta devletimizin yanındayız. Mutlu ve huzurlu bir Türkiye için el ele verirsek başarılı olabiliriz. Yerli malı kullanmaya özen gösterelim. Bu konu da çevremizin duyarlı olmasını sağlayalım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.