Eczacıları İlgilendiren Haber

Eczacıları İlgilendiren Haber

Kamuajans.com - Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) arasında imzalanan protokol törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuajans.com - Bugün imzalanan protokolle bazı iyileştirmeler yapıldığını aktaran Sarıeroğlu, "Bu kapsamda gelecekte eczacılarımızın mesleki sorunlarını daha da azaltacak ve yönetişim prensiplerini daha uygun şekilde uygulamaları içeren bir protokol iyileştirmesi yaptık. Bugün protokolümüzde toplamda 121 milyon TL değerinde eczacılarımız için bir iyileşme gerçekleştirdik. Ek protokol ile ekonomik düzenlemeler dışında ağırlıklı olarak TEB'in konuya ilişkin taleplerinden kaynaklanan birçok konuda da iyileştirme yaptık. Protokol kapsamında 2 alanda güçlü mali iyileştirmeler yaptık. Eczanelerin ödediği reçete başına kendilerine ödenen reçete hizmet bedelini enflasyon oranında arttırdık. Bu artışla birlikte bizim 2017 yılında aynı sayıda reçete üretildiği takdirde 297 milyon TL'ye çıkan ödememiz söz konusu olacak eczacılarımıza. Geçen yıla oranlarda artış oranımızın 67 milyon olduğunu ifade edeyim. Eczanelere yapılan SGK ödemesinde eczanelerin yıllık cirosuna göre iskontolar yapılmaktaydı. Bu iskonto oranları eczanelerin satış hasılat aralıklarına ciro baremleriyle bağlı olarak gerçekleştirilmekteydi. Bu dönemde yaptığımız düzenlemede bu ciro baremlerine de yüzde 15 oranında artış gerçekleştirmiş durumdayız. Bu artışında maddi bedeli 54 milyon TL'dir. Bu iki maddi iyileşmenin toplam bedeli 121 milyon TL.'' dedi.

"İnşallah bir ay sonra majistral ilaçlarla ilgili Medula sistemimizdeki tüm çalışmalarımızı tamamlamış olacağız" ifadesini kullanan Sarıeroğlu, gerekli çalışmalarında eczaneler tarafından Medula Sistemi üzerinden yapılmaya başlanacağını açıkladı. Sarıeroğlu, "TBMM üyelerinin SGK ile anlaşma yapan eczanelerden hizmet alabilmesinin önünü açmış durumdayız. Eczanelerden alınan tıbbi malzemelerde örneklem usulüyle inceleme oranı yüzde 10'du. Bu oranı yüzde 5'e indirmiş durumdayız. Gelecek dönemde İşkur ve TEB işbirliğiyle mesleki eğitim işbaşı eğitim programları kapsamında çalışmalar yapma konusunda da hükümlerimizi protokolümüze koymuş durumdayız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.