Ebe ve Hemşireleri İlgilendiren Açıklama

Ebe ve Hemşireleri İlgilendiren Açıklama

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının pek çok sorunları olduğunu ve bu sorunların giderilmesi için mücadele ettiklerini dile getirdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "personel istihdamındaki yetersizlikler, icap nöbeti sorunu, döner sermaye sistemindeki adaletsizlikler, malpraktis uygulamasının yeniden düzenlenmesi, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesini" öncelikli sorunlar olarak sıraladı.

Özellikle ebe ve hemşirelerin kendi görev tanımı dışında doktorun, sekreterin yapması gereken işi yaptığını ve yoğun nöbetlere boğulduklarını kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş,, AB ülkelerindeki meslektaşlarına göre 5 kat daha fazla çalışan ebe ve hemşirelerin buna rağmen hak ettikleri ücreti alamadıklarını söyledi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "10-14 defa nöbet tutmak sureti ile bir ayda 310 saat çalışan ebe  ve hemşirelerin, en azından iş hayatındaki yoğunlukları yeterli sayıda personel istihdamı yapılarak giderilmeli ve bu şekilde çalışanlarımız sosyal yaşamlarına daha fazla vakit ayırabilmelidirler" dedi.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.