Doktorların Eş Durumu Atamalarına Ayar Geliyor

Doktorların Eş Durumu Atamalarına Ayar Geliyor

KamuAjans.Com-Sağlık Bakanı Recep Akdağ şanlıurfada düzenlenen konferansta sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.Önemli açıklamalarda bulunan Recep Akdağ sağlık çalışanlarına önemli mesajlar verdi.

 Bundan önceki sistemde eşi özel sektörde çalışan doktorların eş durumundan dolayı eşinin yanına nakili gerçekleştirilebiliyordu.Sağlık personellerini statjik ortak olarak belirlediklerini anlatan Recep Akdağ artık bu durumunu önüne geçmeleri gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın detaylı açıklaması ;

"Yeni bir Bakanlar Kurulu kararını şu günlerde çıkarmak üzereyiz, önümüzdeki hafta muhtemelen çıkacak. O da şu, özel sektörde eşi çalışan bir doktor, eğer eşi bir sene başka bir kente özel sektörde çalışmışsa, sigortası ödenmişse, buradaki doktor onun yanına eş durumundan gidebilirdi. Bunun da tedbirini alıyoruz. Biz doktorları stratejik personel kabul ediyoruz, özel sektörde çalışan eşinin yanına bundan sonra yollamayacağız. Bu doktorlar açısından belki hakikaten onları zorlayıcı karar. Beni bağışlasın doktor arkadaşlarım ama başka da bir çaremiz yok. Ne yapıp edip buralardaki sağlık çalışanlarımızın sayısını inşallah artıracağız."

Ayrıca sağlık çalışanlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Recep Akdağ sağlık personelimize önümüzdeki süreçte güzel haberler vereceklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.