Diş Hekimleri 'Atamaları' Bekliyor

Diş Hekimleri 'Atamaları' Bekliyor

KamuAjans.Com-Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Cebeci: Kura sonuçlarına göre, 115 diş hekimi ve 7 uzman diş hekiminin görev yerleri belli oldu. İki ayı geçen bir süredir atama bekleyen meslektaşlarımızın, yoğun kış koşullarına girileceği şu günlerde mağduriyet yaşamamaları için atama belirsizliği acilen giderilmeli, dedi.

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı İlker Cebeci, 2016 Yılı 5. Dönem İlk Defa ve Yeniden Açıktan Atama Kurası'nda görev yerleri belli olan 115 diş hekimi ve 7 uzman diş hekiminin atamalarının açıklanmasını beklediklerini bildirdi.

Cebeci, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, çocuk ve yetişkinlerde ağız ve diş sağlığının mutlaka korunması gerektiğini belirterek, sağlık politikalarının oluşturulmasında Türk Dişhekimleri Birliği'nin bilimsel çalışmalarının dikkate alınmasının, kamuda, üniversitede ve serbest çalışan tüm diş hekimlerinin beklentisi olduğunu ifade etti.

Serbest çalışan diş hekimlerinin hizmet sunumunu düzenleyen "Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik"e ilişkin değerlendirmede bulunan Cebeci, düzenlemenin birliğin görüşü alınmadan uygulamaya konulduğunu öne sürdü.

Yönetmeliğin birçok maddesinin yargı kararlarıyla iptal edildiğini, bazı maddelerinin de Bakanlık genelgesiyle uygulanmayacağının açıklandığını belirten Cebeci, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Yönetmeliğin uygulanmasında böyle bir kaos ile karşılaşınca Birliğimizin görüşlerinin alınması gerektiği hatırlanmış ancak hala çalışma tamamlanamamıştır. Diş hekimlerinin birçok sıkıntılarına neden olan bu durumun düzeltilmesi için ilgilileri gereğini yapmaya çağırıyoruz. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın yeniden stratejik personel olarak tanımlanması, atama ve yer değiştirmeyle ilgili pek çok mağduriyet yaşamalarına yol açmaktadır. Eşi kamu görevlisi olmayan diş hekimlerinin eş durumu mazeretinden yararlanmalarının bütünüyle ortadan kalkması telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açmaktadır. Eylül 2016'da yapılan Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) sonuçları hala açıklanmamıştır. Bu durum bir yandan meslektaşlarımızın yaşamlarını düzenlemelerini engellemekte, diğer yandan da eğitim kliniklerinde asistan eğitimi ve hizmet sunumunda önemli sorunların ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Türk Dişhekimleri Birliği'nin görüşü de alınarak yeniden düzenlenmesi çalışmaları başlatılmalıdır."

Sağlık Bakanlığı 2016 Yılı 5. Dönem İlk Defa ve Yeniden Açıktan Atama Kurası'nın da 13 Ekim'de çekildiğini anımsatan Cebeci, "Kura sonuçlarına göre, 115 diş hekimi ve 7 uzman diş hekiminin görev yerleri belli oldu. İki ayı geçen bir süredir atama bekleyen meslektaşlarımızın, yoğun kış koşullarına girileceği şu günlerde mağduriyet yaşamamaları için atama belirsizliği acilen giderilmeli." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cebeci, tedavinin yanı sıra diş sağlının korunması amacıyla "Ulusal Ağız Diş Sağlığı Projesi"nin de hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.