Covid-19 Bir Meslek Hastalığı Sayılmalıdır

Covid-19 Bir Meslek Hastalığı Sayılmalıdır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 28 Aralık 2020 tarihinde Bengü Türk TV'de canlı yayına katıldı ve 2021 yılı Asgari ücret rakamları, aşı çalışmaları ve sağlık çalışanlarımızın sorunları ve beklentileri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada ''asgari ücret 2 bin 825 TL oldu. Türkiye Kamu-Sen olarak beklediğimiz bir rakam değildi.Bu ücretler belirlenirken bazı parametreler baz alınmalı.Her ay düzenli olarak açıkladığımız açlık yoksulluk sınırı etrafında değerlendirmeler yapılmalı,daha sağlıklı rakamlar konuşulmalıdır.

Bu rakam aslında 3 Bin TL üzerinde olmalıydı. Çünkü son yıllarda özellikle temel gıda maddelerine ciddi zamlar geldi. %21.56 oranında bir zammı elbette azımsamıyoruz, ancak nihai hedefler noktasında yeterli değildir.

Mesele yapılan bu zammın alım gücüne sağlayacağı katkıdır. Buradan hareketle memurlarımızın 2021 yılına ait zam oranı olan %3+3ün de güncellenmesi gerekmektedir. Yapılacak bu tür düzenlemeler piyasayı da canlandıracak, ekonomiye canlılık getirecektir.

Aşı temini notasında anlaşma yapıldı.Birkaç gün içinde ülkemize ulaşacağı bakanlık tarafından ifade edildi.Aşıya hepimizin ihtiyacı var,bu bir gerçek. Kendimiz yerli aşımızı üretince daha rahat bir aşılama da yaparız.Ancak aşı yapılması noktasında bazı tedbirler almak gerekli.

Aşı yaptırmak zorunlu olmayacaksa da her vatandaşımız aşı yaptırmalı. Virüsten korunmanın en önemli yolu aşıdır. “Yaptırmam” noktasında durmak diğer insanların sağlığını ve toplum sağlığını tehdit etmektir.

Aşı konusunda herkes hassasiyet göstermelidir. Bu işi yakından bilen biri olarak bunun gerekliliğine vurgu yapıyorum. Ben mutlaka aşıyı yaptıracağım. 150 bin civarında sağlık çalışanı bu virüse yakalandı.

Aşıyla beraber diğer arkadaşlarımızın sağlığını koruma altına alma şansımız olacak. Bu salgının gerçek kahramanları sağlık çalışanlarıdır.

Hayatını kaybeden arkadaşlarımızın vazife malulü sayılabilmeleri için bir genelge yayınlandı. Hayatını kaybedenlerin hepsi illiyet bağı aranmadan bu kapsamda olmalı hatta harp malulü dediğimiz düzenleme noktasında değerlendirme yapılmalıdır.

Covid-19 bir meslek hastalığı sayılmalıdır. Bu şekilde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın ailesi ve çocuklarına sahip çıkmış olacağız.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.