Çevre Sağlığı Teknisyenlerinin Gezici Sağlık Hizmeti Sunan Personel Sayılma Durumu

Çevre Sağlığı Teknisyenlerinin Gezici Sağlık Hizmeti Sunan Personel Sayılma Durumu

kamuajans.com - Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 93377465/869 sayılı Giyecek Yardımı konulu resmi yazı yayınlandı.

Başkan Dr. Abdulvahit Sözüer imzalı resmi yazıda ''21 Kasım 2018 tarihli ve 30118480-869-327 sayılı yazı ile, İl Sağlık Müdürlüğünüzde görevli sağlık memurunun (çevre sağlığı teknisyeni) giyim yardımı ödemelerinin giyecek yardımı yönetmeliğinin gezici sağlık personeli sırasına göre ödenip ödenmeyeceği hususunda görüş talep edilmektedir.

Bilindiği üzere, Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğine ekli I sayılı cetvelin 11'inci sırasında giyecek yardımı alacak personel Kadro Unvanı: ''Hemşre, Ebe (Gezici)'', 12'nci sırasında ise Kadro Unvanı: ''Sağlık Memuru (Gezici)'', şeklinde belirlenmiştir.

Diğer taraftan 25 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'nin Tanımlar başlıklı 3'üncü maddesinde; Gezici Sağlık Hizmeti: Aile hekimi ve/veya aile sağlığı elemanlarının, müdürlükçe tespit edilen uzak mahalle, belde, köy, mezra gibi yerleşim birimlerine, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca belirlenen usul ve esaslara göre giderek mahallinde vereceği sağlık hizmetini, şeklinde tanımlamaya yer verilmiştir.

Yönetmelik hükmünden anlaşılacağı üzere gezici sağlık hizmeti aile hekimleri ve/veya aile sağlığı elemanı tarafından verilmesi gereken bir sağlık hizmetidir.

Öte yandan, 5 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Toplum Sağlığı Merkezi ve Bağlı Birimler Yönetmeliği'nin ilgili maddelerinde; okullar ve konaklama yerlerini sağlık ve genel hijyen kuralları yönünden değerlendirmek, suların kaynaklarını ve şebeke durumunu değerlendirmek ve depo denetimini yapmak, bakteriyolojik ve kimyasal değerlendirmeler için su numuneleri almak, okul çağı çocuklarının aşılarını yapmak veya yapılmasını sağlamak, içme ve kullanma sularının kontrolünü yaparak bölgesindeki yerlerim birimlerinde bulunan su kaynaklarının envanterinin çıkarmak gibi ''gezici surette hizmet sunan sağlık personeli'' eliyle yürütülen görevler ''Toplu yaşam alanları ve okul sağlığı hizmetleri'', ''Çevre sağlığı hizmetleri'' gibi görev ve hizmet tanımları altında yer almaktadır.

Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği'nin ilgili sırasında geçen (Gezici) ifadesiyle kastedilen personelin ''gezici sağlık hizmeti sunan personel'' olarak anlaşılması gerektiğinden ve bu hizmetlerde aile hekimi ve/veya aile sağlığı elemanı tarafından yerine getirildiğinden 21 Kasım 2018 tarihli ve 30118480-869-327 sayılı yazınıza konu personele Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğine ekli I sayılı cetvelin 11 ve 12'nci sırasında belirlenen giyecek yardımının yapılmasına imkan olmadığı değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.