Başasistanlık Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Başasistanlık Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından 11 ay önce ilanı yapılan Başasistanlık Sınavı için yaklaşık 3000 uzman hekim başvuru yapmıştı. Başvuru yapan uzman hekimler Başasistanlık Sınavı'nın bir an önce yapılmasını istiyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Başasistanlık Alımı ilanında ''3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek 1. Maddesine dayanılarak hazırlanan ve 07.04.2012 tarihli ve 28257 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Başasistanlık Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Sınavlara İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, Bakanlığımız eğitim ve araştırma hastaneleri başasistanlık kadrolarına sınavla atama yapılacaktır.'' denilmişti.

Başvurduğu dalda uzman, kamu görevlileri için terfiine engel hali bulunmayan, başvuru tarihi itibariyle Devlet Hizmeti yükümlülüğünü tamamlamaya 180 günden az süre kalan adaylar Başasistanlık Sınav Başvuru Ücreti olan 900 TL'yi ilgili bankalara ödeyerek başvuru yapmışlardı.

Başvuru süresi komisyon kararınca 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmıştı. Ardından Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 05 Eylül 2018 tarihinde 21.Başasistanlık Sınavı Bilimsel Danışma Komisyonu oluşturulmuştu.

Başasistanlık Sınavı'na başvuru yapan adaylar sınav tarihinin açıklanmasını merak ve heyecanla bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.