Bakan Demircan'dan Pratisyen Hekim Açığı Açıklaması

Bakan Demircan'dan Pratisyen Hekim Açığı Açıklaması

Kamuajans.com - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan beraberindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Şanlıurfa'daki eski hastane binalarında incelemelerde bulundu.

Kamuajans.com - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Türkiye'de pratisyen hekim açığı giderek kapanıyor. Uzman hekim konusunda tabii özellikle yan dallardaki ihtiyaçlar da zamanla kapanacak." dedi.

Atıl durumdaki hastanelerin değerlendirilmesi için çalışma yaptıklarını belirten Demircan, binaların en iyi şekilde değerlendirilmesini planladıklarını dile getirdi.

Bölgedeki doktor sayılarına ilişkin soru üzerine Bakan Demircan, "Doktorlarla ilgili gerekli yeni atamalar yapıldı. Pratisyen hekimlerimiz mecburi hizmet kuralarını çekti. Uzman arkadaşlarımız mecburi hizmet kurası çekti. Elimizdeki doktor imkanlarını en adil şekilde ülkedeki ihtiyaçları karşılama konusunda kullanıyoruz. Hekimlerimiz konusunda endişe edilecek bir durum yok. Türkiye'de pratisyen hekim açığı giderek kapanıyor. Uzman hekim konusunda ise tabii özellikle yan dallardaki ihtiyaçlar da zamanla kapanacak." dedi.

Şanlıurfa'da çok sayıda Suriyeli sığınmacının da misafir edildiğini hatırlatan Demircan, buna yönelik de sağlık hizmeti sunduklarını ifade etti.

Bakan Fakıbaba ise ziyaretinden dolayı Demircan'a teşekkür ederek, kentin sağlık sorunlarını iyi bildiğini belirtti.

Şanlıurfalılara layık olduğu hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Fakıbaba, "Gerçekten baktığınız zaman yıllardan beri ben buralarda başhekimlik yaptım. Sağlıkta 2002 ile 2017 yılları arasında müthiş mesafeler aldık. Eksikliklerimiz var, onun için de gerekli görüşmeleri yapıyoruz." diye konuştu.

Bakanlar Fakıbaba ve Demircan, çevredeki vatandaşların talep ve önerilerini dinledikten sonra alandan ayrıldı. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.