ATT ve Paramedikler Hak Ettikleri Değeri Görmüyorlar

ATT ve Paramedikler Hak Ettikleri Değeri Görmüyorlar

Kamu-Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit KARATAŞ; 11 Şubat ATT ve Paramedikler Gününü kutlayarak basın açıklaması yaptı. Karataş, insanların hayatı ile ilgili müdahalelerde bulunan ve bunun için zamanla yarışan ATT’lerin hak ettikleri değeri görmediğini söyledi.

Kamu-Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit KARATAŞ, ''ATT ve Paramediklerin iş yeri ile ilgili pek çok sorunları var. 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarının fiziki mekânlarının günlük iş yoğunluğu ve personel sayısına göre standart hale getirilerek barınma sorunları giderilmelidir. 112 acil sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için oluşturulan istasyonlarda görev yapan personelin rızası dışında başka istasyonlarda veya birimlerde geçici veya nöbet tutmak üzere görevlendirilmemelidir. ATT ve Paramedikler, özverili bir şekilde acil vak’a hizmetlerine giderken, aynı zamanda sorumsuz kişilerin asılsız ihbarları yüzünden iş yükü ve yoğunluğu artarak çalışmalarına devam etmektedirler. Bazen terör örgütlerinin hedefi haline gelmekte, ambulanslar kurşunlanmakta, kimi zaman hasta ve yakınlarının şiddetine maruz kalmakta, ambulans kazaları nedeniyle riskli bir şekilde görev yapmaya çalışmaktadırlar.

KAMU SAĞLIK-SEN olarak, ATT ve Paramediklerin sorunlarını sık sık gündeme getiriyoruz. Bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerimizde görev yapan ATT ve Paramediklerin, güvenlik kuvvetlerinin  eşliğinde göreve çıkarak can güvenliklerinin sağlanması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Diğer önemli bir husus ise çeşitli kurum mensuplarının mesela itfaiye ve polis gibi, görev esnasında hayatlarını kaybetmeleri halinde şehit sayılmalarına rağmen, ATT ve Paramediklerin görev sırasında hayatlarını kaybetmeleri halinde görev şehidi  sayılmamaları düşündürücü ve sağlık çalışanları açısından üzüntü vericidir. Bu konuyla ilgili bir düzenleme yapılmasını uzun süredir dile getirmekteyiz.

Sağlık çalışanlarının şiddete, tacize, darba ve öldürülme olaylarına maruz kalmadan mutlu, huzurlu, barış ve refah içinde bir hafta geçirmeleri temennisiyle, 11 Şubat ATT ve Paramedikler gününü kutluyor, görevi başında şehit olan ATT ve Paramedikleri rahmetle anarak ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.