Atanamayan Sağlıkçı Sayısı Ne Kadar?

Atanamayan Sağlıkçı Sayısı Ne Kadar?

Kamuajans.com - Türkiye'nin eğitim ve istihdam planlamasının son derece zayıf olduğunu kaydeden Usta, "İleriye doğru birtakım projeksiyonların yapılıp hangi alanlarda ne kadar ve hangi nitelikte insan gücüne ihtiyacımız var bunların planlamasının yapılıp gençlerimizi, kendi insanımızı ona göre yönlendirmek, eğitmek gerekiyor. Ama böyle bir çalışma Türkiye'de pek fazla yok." değerlendirmesinde bulundu.

Kamuajans.com - İşsizlik oranındaki artışa da dikkati çeken Usta, "İstiyoruz ki en önemli şey insanların iş sahibi olmasıdır. Bütün gençlerimizin iş sahibi olmasını arzu ediyoruz. Nüfus aslında ülkelerin en önemli silahıdır ve aracıdır. Ancak iyi kullanıldığı zaman çok önemlidir, iyi kullanılmadığı zaman da nüfus problem olur. Biz maalesef Türkiye olarak genç nüfusumuzu çok iyi kullanamıyoruz. Bu da bizim diğer bir sorunumuz." dedi.

"Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu" Sözcüsü Aras Ali Altıntaş ise bu yıl hizmete açılması planlanan 8'i şehir hastanesi olmak üzere 89 hastanede, taşeron firma elemanlarının yerine diplomalı sağlıkçıların istihdam edilmesini beklediklerini söyledi.

Altıntaş, Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu sözleşmeli alımda tercihte bulunup atanan adayların, bakanlığın yaptığı kadrolu alıma da başvurma hakkının bulunduğunu, bunun da bir kişinin aynı atama süresi içinde tekrar tekrar atanmasına vesile olduğunu aktardı.

Atanan sağlıkçıların güvenlik soruşturmalarının uzun sürmesini de dile getiren Altıntaş, "Bizler her daim devletimizin, milletimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz ve devletimizin merhametli kollarına geleceğimizi emanet ediyoruz. Sınav sonuç kağıtlarımız ve diplomalarımız elimizde, formalarımız dolapta asılı kalsın istemiyoruz. Bizi yok saymayın, diplomalarımızı yok saymayın." diye konuştu. 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.