Anestezi'ye 3 Bin Kadro Talebi

Anestezi'ye 3 Bin Kadro Talebi

Kamuajans.com - Anestezi teknikerliği ön lisans bölümü eğitim süresi 2 yıldır. 2 yıllık üniversite eğitiminin ardından anestezi teknikerliği unvanı alınır. Anestezi teknisyenliği unvanı, sağlık meslek liselerinde alınan 4 yıllık eğitimin ardından kazanılır.

Kamuajans.com - Anestezi teknikeri/teknisyeni ameliyathanede çalışan, anestezi doktorunun gözetiminde yardımcı sağlık personelidir. Anestezinin uygulanması için gereken tüm cihaz ve ekipmanları kontrol eder ve hazırlar. Anestezi yöntemine göre kullanılacak ilaçları hazırlar. Anestezi uygulaması için hastayı hazırlar. Anestezi kayıtlarını tutar. Anestezi sürecinin güvenli ve konforlu bir şekilde idame ettirilebilmesi için anestezi uzman doktoruna yardımcı olur. Anestezi uygulaması sonunda hastanın teslim edilmesini sağlar.<br />

<br />

Kadro isteyen Anestezi Teknikeri/Teknisyeni mezunları twitterda oluşturdukları #AnsteziÜçbinKadroIstiyor hashtagı ile taleplerini dile getirip seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

<br />

73 bin Anestezi teknikeri/teknisyeni mezunu var ve Haziran'da 3 bin kadro talep ediyorlar.

<br />

Artık isyan eden Anestezi Teknikerleri ''herkes kendi işini yapmalı'' diyor.

<br />

Hastanelerin ve tüm sağlık kurumlarının gözbebeği olan anestezi teknikerleri ve teknisyenleri 80 üstü puan alıp atanamamaktan şikayetçi.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">Kamuajans.com</a> - özel haber

<br />

<br>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.