3000 Diş Hekimi Atama Bekliyor

3000 Diş Hekimi Atama Bekliyor

Kamuajans.Com – Sağlık Bakanlığı'nın önemli branşlarından biri olan diş hekimliği için her yıl ayrılan kontenjanlar tartışma konusu oluyor. Her yıl binlerce öğrencinin katılıp binlerce öğrencinin mezun olduğu diş hekimliği fakültesinden mezun olanlarla atananlar arasındaki kontenjan farkı diş hekimliği okuyanlarda taleplerin artmasına neden oldu.

Sağlıkta tasarruf olmaz sağlık için tasarruf olmayacağını belirten diş hekimleri 3000 diş hekimini okutmak için(çok yüksek maliyetlerle) aileler tasarruf olmayacağı kanaatini taşıyor.

Kontenjan artmasıyla, kalite düşüyor, hekimlerin evde elleri köreliyor, her geçen gün mesleğinden bir adım daha uzaklaşıyor iddiasında bulunan diş hekimi adayları 17+ yıllık emekler karşılık bekliyor.

Diş Hekimlerinin Talepleri;

Fakülte sayıları artıyor, mezun sayısı artıyor ama adsm sayıları yetersiz ve atanan hekim sayısı ise azalıyor

Hastalarımız hizmet bekliyor

Göreve talip olan hekimlerimizi duymalısınız.

Devlet bütün diş hekimlerini atamak zorunda değil belki ama en azından özel sektör şartlarını iyileştirmek zorunda. İhtiyaca göre belli bir plan dahilinde kontenjan acmak zorunda.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.