2019 Yılı Kurum İçi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası

2019 Yılı Kurum İçi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası

2019 Yılı Ankara, İstanbul, Gaziantep, Manisa ve Bursa İlleri Kurum İçi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı.

2019 YILI ANKARA, İSTANBUL, GAZİANTEP, MANİSA VE BURSA İLLERİ KURUM İÇİ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMA KURASI İLAN METNİ

<br />

Ankara, İstanbul, Gaziantep, Manisa ve Bursa İlleri, Şehir Hastaneleri ile hizmete yeni açılan sağlık tesislerinin sağlık personeli ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla Ankara, İstanbul, Gaziantep, Manisa ve Bursa İlleri Kurum İçi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası 10 Nisan 2019 Çarşamba günü noter huzurunda bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir.

<br />

Başvurular; ekteki takvim çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (www.yhgm.saglik.gov.tr) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak olup münhal kadrolar göz önünde bulundurularak en fazla on (10) tercih yapılabilecektir.

<br />

Bu kuraya başvuracak olanlar, PBS üzerinden başvurularını kesinleştirdikten sonra başvuru formunun çıktısını imzalayarak T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya/ANKARA adresinde olacak şekilde kargo ile gönderecekler ya da elden teslim edeceklerdir. Elden teslim etmek isteyenler, evraklarını kendisi veya noter tarafından vekâlet verdiği kişi aracılığı ile teslim edecektir. Aksi takdirde evrak teslim alınmayacaktır. Gönderilen belgelerin Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk başvuru sahibine aittir.

<br />

1.Bu kurada yerleştirilenlerin ayrılışları atanma tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde yapılacaktır. Aksi takdirde bu sürenin sonunda atamaları iptal edilecektir. Ancak 30 (otuz) gün içerisinde ayrılamayacaklarına dair yasal mazeretlerini belgelendirmeleri halinde atamaları iptal edilmeyecektir.

<br />

2. Kadrosu Ankara, İstanbul, Gaziantep, Manisa ve Bursa illerinde bulunan personelin tercih başvuruları kabul edilmeyecektir.

<br />

3. Sağlık hizmetinin aksamaması ve etkili personel planlaması yapılabilmesi için, kura son başvuru tarihi itibariyle kadrosunun bulunduğu ile son atanma tarihinden itibaren fiilen en az 2 yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecektir.

<br />

4. Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanan personel için DHY’sini tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır.

<br />

5. a) Kuraya başvuran personelin yerleştirme işlemleri 01.01.2019 tarihine göre hesaplanan ve ilan edilen hizmet puanları esas alınarak yapılacaktır.<br />

<br />

b) Kuraya başvuran personelin hizmet puanlarına itirazları PBS üzerinden alınacaktır.

<br />

c) Alınan itirazlar değerlendirilerek PBS üzerinden ilan edilecek olup yerleştirme işlemi yeniden hesaplanan hizmet puanlarına göre yapılacaktır.

<br />

6. Başvuru evraklarının incelenmesi neticesinde uygun görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile birlikte tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilerek, elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeleri PBS üzerinden ilan edilecektir.

<br />

7. Başvuru evrakı zamanında ulaşmayanların itirazları değerlendirmeye alınmayacaktır.

<br />

8. 2018 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası, 2018 Yılı Balıkesir, Kayseri, Yozgat Ve İstanbul İlleri Kurum İçi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası ve 2019 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası sonucu yerleşen personelin bu kuraya başvuruları kabul edilmeyecektir.

<br />

9. Kura son başvuru tarihi itibariyle son 1 (bir) yıl içinde Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 16, 19, 20, 21 ve 26. Maddelerine göre ataması yapılan personelden atama kararını kendi talepleriyle iptal ettirenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

<br />

10.Uzman Tabip, Uzman Diş Tabibi, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni ve Sağlık Teknikeri kadrosunda çalışanlar, halen çalıştıkları unvan ve branşlarında, diğer personel ise halen çalıştıkları kadro unvanlarında açılan münhal kadrolara müracaat edebileceklerdir.

<br />

11. a) Sözleşmeli Aile Hekimi olarak çalışan personel bu kuraya müracaat edebilecek olup bu kapsamda yerleşen personelin kura tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde sözleşmelerini feshetmemeleri halinde atamaları yapılmayacaktır.

<br />

b) Sağlık hizmetleri sınıfında görev yapmakta iken 663 sayılı KHK kapsamında sözleşme imzalayıp ücretsiz izinli sayılanlar bu kuraya müracaat edebilecektir. Bu kapsamda yerleşen personelin kura tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde sözleşmelerini feshetmemeleri halinde atamaları yapılmayacaktır.

<br />

c) Aylıksız izinde olan (doğum, askerlik vb.) personelin başvuruları kabul edilecektir. Bu kapsamda yerleşen personelin kura tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde göreve başlamamaları halinde atamaları yapılmayacaktır.

<br />

12. Halen 4924 sayılı Kanuna göre sözleşmeli çalışan tabip ve uzman tabiplerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

<br />

13. Kura son başvuru tarihi itibariyle; DHY’si devam edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Kuraya başvurdukları tarih itibariyle DHY süresini tamamlamış olanların ilgili İl Müdürlüğünden (30/11/2007 tarihli ve 191703 sayılı yazı ekindeki forma uygun olarak) alacakları belgeyi başvuru evrakı ile birlikte T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne göndermeleri gerekmektedir.

<br />

14. Kuraya başvuran personelden başvurularını iptal ettirmek isteyenlerin 25.03.2019 Pazartesi - 04.04.2019 Perşembe günü saat 18.00’e kadar PBS üzerinden kura iptal başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Kura başvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden başvuruda bulunmayı talep edemeyeceklerdir.

<br />

15. Müracaat şartlarını taşımadığı halde müracaat ederek sehven kuraya dâhil edilen ve kura sonucunda yerleştirilen personelin atamaları yapılmayacak olup yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

<br />

16. a) Tercih edilecek branşta eğitim kliniği bulunan eğitim ve araştırma hastanelerini tercih edecek uzman tabipler, Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 30 uncu maddesi ve 07 Nisan 2012 tarih ve 28257 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Başasistanlık Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Sınavlara İlişkin Yönetmeliğin 6. ve 7. maddesinde belirtilen, başvuru şartlarını taşımaları;

<br />

i) İlgili yönetmelikte belirtilen yabancı dil yeterlilik belgesi sahibi olmak.

<br />

ii) Bilimsel çalışma ve eserleri bakımından aşağıdaki şartlardan en az birini sağlamak;

<br />

*) Türk Tıp Dizininde kayıtlı dergilerde yayımlanmış, ikisi birinci isim olmak üzere en az üç orijinal araştırma makalesi bulunmak,

<br />

**) SCI (Science Citation Index), SCI-E (Science Citation Index – Expanded), SSCI (Social Science CitationIndex) veya AHCI (Arts and Humanites Citation Index) indeksine kayıtlı dergilerde yayımlanmış birinci isim en az bir orijinal araştırma makalesi bulunmak,

<br />

***) SCI (Science Citation Index), SCI-E (Science Citation Index – Expanded), SSCI (Social Science CitationIndex) veya AHCI (Arts and Humanites Citation Index) indeksine kayıtlı dergilerde yayımlanmış ikisi orijinal araştırma makalesi olmak üzere en az üç yayını bulunmak.

<br />

Başvuru sahiplerinin, bu belgeleri başvuru evrakı ile birlikte göndermeleri gerekmektedir.

<br />

b) Eğitim kliniği bulunan eğitim ve araştırma hastanelerini tercih eden ve bu maddenin “a)” bendi kapsamındaki şartları taşımayanların, eğitim kliniği bulunan eğitim ve araştırma hastanesi tercihleri silinecek olup diğer tercihlerine göre kuraya katılacaklardır.

<br />

17. Bu kura için açılacak münhaller birim bazında ilan edilecektir. <br />

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/15/15%20MART%20SA%C4%9ELIK.jpg" width="500" height="500" alt="" /><br />

<br />

<a href="https://dosyamerkez.saglik.gov.tr/Eklenti/29991,2019munhalleraradonemxlsx.xlsx?0"><strong>MÜNHAL KADROLAR</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.