2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Yıl Sonu İşlemleri Genelgesi

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Yıl Sonu İşlemleri Genelgesi

​Kamuajans.com - Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün "Bütçe Giderleri ve Yıl Sonu İşlemleri" konulu ve 8 Sıra Numaralı " 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgesi" (Genel Bütçe İşlemleri) yayınlanmıştır.

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

<br />

Sayı: 59751066-010.06.02-9669

Konu: Bütçe Giderleri ve Yılsonu İşlemleri

<br />

12/12/2017

<br />

2017 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA GENELGESİ

(Sıra No: 8)

<br />

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idarelerin bütçe giderlerinin gecikmelere mahal verilmeden zamanında gerçekleştirilmesi, yılsonu işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi bakımından bütçe ödeneklerinin kullanımı ve bütçe işlemleri aşağıdaki şekilde yürütülmektedir.

<br />

1- İdarelerce mevzuatına uygun olarak ödeme emri belgesine bağlanarak muhasebe birimlerine ulaştırılan ''01-Personel Giderleri'' (ek des ve sınav ücreti, fiili hizmet zammı, nöbet ücreti, ek ödeme, ikramiye, kıdem tazminatı gibi ödemeler de dahil olmak üzere) ve ''02-Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri'' ekonomik kodlarına ilişkin her türlü giderler zamanında ödenecektir. Muhasebe birimleri, ortaya çıkabilecek ilave ödenek ihtiyaçlarını en kısa zamanda ve en seri vasitayla (faks vs.) ilgili harcama birimlerine bildirerek mali hizmetler birimlerinden ödenek talep edilmesini sağlayacaklardır. <br />

<br />

<a href="https://sgb.saglik.gov.tr/Shared%20Documents/B%C3%BCt%C3%A7e%20Giderleri%20ve%20Y%C4%B1l%20Sonu%20%C4%B0%C5%9Flemleri.pdf" Helvetica Neue", Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; text-align: justify;"><strong>Genelgeye Ulaşmak İçin Tıklayınız</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.