15 Temmuz'da Görev Yapan Sağlık Çalışanları Ödüllendirilmeli

15 Temmuz'da Görev Yapan Sağlık Çalışanları Ödüllendirilmeli

Kamuajans.Com-Sağlık-Sen 15 Temmuz darbe gecesi görevinin başında olan sağlık çalışanlarının da ödüllendirilmesini talep etti.Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, darbeye karşı yapılan mücadeledeki takdir etme ve ödüllendirmenin emniyet mensuplarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı direnen emniyet mensuplarının taltif ödemeleri geçtiğimiz gün içinde ödenmeye başlamıştı.

Darbe girişiminin yaşandığı gece şehit ve gazilere müdahale eden ve takip eden günlerde görevli olsun olmasın görev yerini boş bırakmayan sağlık çalışanlarının darbe girişiminin başarısız olmasındaki başarısının da yadsınamayacağını ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, o gece meydanlara çıkan, tankın önüne dikilen, kendisini mermilere hedef yapan, canı pahasına sağlık hizmeti sunan kimsenin, bunu bir beklenti içinde yapmadığını, vatanı, milleti ve ülkesinin geleceği için yaptığını kaydetti.

Darbenin başarısız olmasında vatansever emniyet ve silahlı kuvvetler mensuplarının payının görmezden gelinmeyeceğini belirten Memiş, “Darbenin önlenmesinde önemli görevler üstlenen emniyet teşkilatının ödüllendirilmesi, takdir edilecek bir davranıştır. Ancak, kamu görevlileri arasında ayrımcılık yapılmamalı, emniyet görevlileri yaptıkları hizmetten dolayı ödüllendirilirken, bu takdir özellikle Ankara ve İstanbul’da görev yapan başta 112 çalışanları olmak üzere bütün sağlık çalışanlarından da esirgenmemelidir.” şeklinde konuştu.

Memiş, bu sebeple, darbe teşebbüsünün olduğu gece şehit ve gazilerimize sağlık hizmeti sunumunda görev alan, darbe girişimi tekrarı endişesinin her an yaşandığı günlerde sağlık tesislerini boş bırakmayarak her türlü duruma karşı hazır bekleyen başta 112 çalışanları olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının da polisler gibi ödüllendirilmesinin hakkaniyetli bir davranış olacağını ifade etti.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.