15 Temmuz 2017 Nöbet ve İcap Nöbeti Ücreti

15 Temmuz 2017 Nöbet ve İcap Nöbeti Ücreti

Kamuajans.com - Çalıştıkları sağlık kurumlarında nöbet ve/veya icap nöbeti görevi verilen kamu personeline, bu nöbet görevlerinin izin kullandırılarak karşılanmayan kısımları karşılığında ücret ödenmektedir.

Kamuajans.com - Belirli göstergelerin aylık katsayısı ile çarpımı suretiyle miktarı hesaplanan nöbet ve icap nöbeti ücreti üzerinden sadece damga vergisi kesilmektedir.


Nöbet görevi ve ücreti

Yataklı tedavi kurumları, seyyar hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri ve 112 acil sağlık hizmetlerinde haftalık çalışma süresi dışında normal, acil veya branş nöbeti tutan personele (memur ve sözleşmeli personel), tuttukları bu nöbetlerden dolayı “Nöbet Ücreti” ödenebiliyor. Ayrıca, üniversitelerin yataklı tedavi kurumlarında tıpta uzmanlık öğrenimi yapanlar ile yataklı tedavi kurumlarında çalışan ve tıpta ve diş tabipliğinde yabancı uyruklu kontenjanında uzmanlık eğitimi yapmakta olanlara da tuttukları nöbet karşılığı ücret ödenebiliyor.

İzinle karşılanmayan nöbet süresinin her 1 saati için, 657 sayılı Kanunda yer alan gösterge rakamının aylık katsayısıyla çarpımı suretiyle bulunan tutarda nöbet ücret ödeniyor.

Ödenen nöbet ücreti; yoğun bakım, acil servis, diyaliz ve ameliyathane hizmetleri ile 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler karşılığında %50 artırımlı olurken, dini bayram günlerinde tutulan nöbetler karşılığında ise %20 artırımlı olmaktadır.

Öte yandan, kesintisiz en az 6 saat tutulan nöbetler için ücret ödenirken, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde ayda en çok 60 saat için ve diğer yerlerde ise ayda en çok 130 saat için nöbet ücreti ödeniyor.

UNVAN

Nöbet Ücretinin aylık en çok net miktarı

(2017 yılı ikinci 6 ayında)

Yoğun bakım, acil servis 

diyaliz ve ameliyathane

hizmetleri ile 112 acil

sağlık hizmetlerinde

Aile sağlığı ve toplum

sağlığı merkezlerinde

Diğer yerlerde

-Eğitim görevlisi, başasistan,

uzman tabip

2.981 TL

917 TL

1.988 TL

-Tabip, tıpta uzmanlık mevzuatında

belirtilen dallarda, bu mevzuat

hükümlerine göre uzmanlık belgesi

alan tabip dışı personel,

aynı dallarda doktora belgesi alanlar

2.683 TL

826 TL

1.789 TL

-Diş tabibi ve eczacılar

2.385 TL

734 TL

1.590 TL

-Mesleki yükseköğrenim

görmüş sağlık personeli

1.789 TL

550 TL

1.193 TL

-Lise dengi mesleki öğrenim

görmüş sağlık personeli

1.491 TL

459 TL

994 TL

-Diğer personel

1.093 TL

336 TL

729 TL


İcap nöbeti görevi ve ücreti

İcap ettiğinde çağrılmaları halinde göreve gelecek şekilde sağlık kurumu dışında beklemek suretiyle haftalık çalışma süreleri dışında nöbet (icap nöbeti) tutan personele (memur ve sözleşmeli personel), tuttukları bu nöbetlerden dolayı “İcap Nöbeti Ücreti” ödenebiliyor.

İzinle karşılanmayan icap nöbeti süresinin her 1 saati için, ilgili personel hakkında geçerli olan nöbet saati (artırımlı olmayan)  ücretinin %40'ı tutarında ödeme yapılıyor.

Öte yandan, kesintisiz en az 12 saat tutulan icap nöbetleri için ücret ödenirken, personele bir ayda en çok 120 saat karşılığında icap nöbeti ücreti ödenebilmektedir.

UNVAN

İcap Nöbeti Ücretinin aylık en çok net miktarı

(2017 yılı ikinci 6 ayında)

-Eğitim görevlisi, başasistan, uzman tabip

734 TL

-Tabip, tıpta uzmanlık mevzuatında belirtilen dallarda,

bu mevzuat hükümlerine göre uzmanlık belgesi alan

tabip dışı personel, aynı dallarda doktora belgesi alanlar

660 TL

-Diş tabibi ve eczacılar

587 TL

-Mesleki yükseköğrenim görmüş sağlık personeli

440 TL

-Lise dengi mesleki öğrenim görmüş sağlık personeli

367 TL

-Diğer personel

269 TL

 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.