112 Çalışanlarımızın Çalışma Koşulları Acilen düzeltilmelidir

112 Çalışanlarımızın Çalışma Koşulları Acilen düzeltilmelidir

KamuAjans.Com-İlimizde günlük yaklaşık 15 bin çağrıya (telefon aramasına) cevap veren, 600 vakaya müdahale eden 112 çalışanlarımızın hizmet verdiği bazı binalar Suriyeli Mültecilerin yaşadığı konteynırlardan daha kötü durumdadır.

T tipi cezaevlerinde tek kişilik odalarda bir mahkuma 12 metrekare alan verilirken, 112 çalışanlarımızda böyle bir zorunluluk yoktur. Ve bazı istasyonlarımızda 8-10 metre karelik alanlarda 24 saat sağlık hizmeti verilmeye çalışılmaktadır.

Yani, anlaşılıyor ki; ambulanslarda 24 saat sağlık hizmeti veren devletin memurlarının Suriyeli mülteciler ya da suç işlemiş mahkumlar kadar değeri yoktur.

İlimizde Sağlık Bakanlığına bağlı toplamda 88 Adet 112 Ambulansı bulunmakta olup, 4 Milyonluk İzmir nüfusuna hizmet vermektedir. Pek çok şiddet, taciz, hakaret, küfür gibi, zor şartlar altında hizmet veren, bazı günlerde istasyona dahi girmeden çalışan, BİMER ve SABİM şikayet hatlarına yapılan şikayetlerle iş motivasyonu bozulan çalışanlarımızın iş yükü her geçen gün artmaktayken çalışma ortamları ve çalışma koşulları da yaşanan olumsuzlukların tuzu biberi olmaktadır.

Dün (Pazar 26.03.2017) gece saat 01:00 sularında Ödemiş ilçemizde ki 112 Acil Yardım İstasyonumuz yanmıştır. İstasyon içerisinde bulunan iki adet mutfak ve bir adet oksijen tüpünün patlamaması çevredeki vatandaşlara zarar vermemesi, nöbette bulunan arkadaşlarımızın yangın esnasında istasyonda bulunmamaları yangından herhangi bir zarar görmemeleri tesellimiz olmuştur.

112 İstasyonlarımızın pek çoğunun olumsuz yaşam koşullarını, çalışma zorluklarını defalarca dile getirdik. İlgili bürokratlarımıza öncelik sırasına göre yapılması gereken istasyonlarımıza da söyledik. Söylediğimiz istasyonlardan ilk sıradakilerden biri de Ödemişte yanan istasyonumuzdu. Sağ olsunlar düzeltmek için çabaları oldu. Ancak bir yerlerde eksik yada yanlışın olduğu alanen ortadadır.

Türkiye'nin pek çok ilinde tek düze pırıl pırıl istasyonlar var iken, Türkiye'nin üçüncü büyük ilinde neden yok? İzmir’e neden bütçe ayrılmıyor?

Sağlık Bakanlığı Nezdinde İzmir'de hizmet veren 112 ambulans görevlisi arkadaşlarımız diğer illerimizdeki arkadaşlarımıza göre ikinci sınıf vatandaş mıdır?

Asli görevleri olan acil vakalar dışında (karnı ağrıyan, başı ağrıyan, grip olan) her türlü vakaya gönderilen sağlık çalışanları bu kadar mı değersizdir?

Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'a çağrımızdır.

İzmir ilindeki 112 istasyonlarımızın her biri tek tek elden geçmeli %90’ı yeniden yapılmalıdır.

İzmir Merkeze yeni istasyonlar açılmalı ve merkezde ki yoğunluk azaltılmalıdır.

Bu konularda İl sağlık müdürlüğü bürokratlarımızın Bakanlıktan taleplerinin olduğunu biliyoruz ve desteğinizi bekliyoruz.

Başta ödemiş ekibimiz olmak üzere, İl sağlık müdürlüğü bürokratlarımıza ve tüm 112 camiamıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. Temennimiz tekrar bu tür olayların yaşanmamasıdır.

Not:Fotoğraflar istasyon yanmadan önceki arşivimizdeki ve yandıktan sonraki fotoğraflardır.


Ahmet DOĞRUYOL

Türk Sağlık Sen İzmir-1 Nolu Şb. Bşk.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.