İmzasız Dilekçeler Hakkında 2016 21 Sayılı Başbakanlık Genelgesi

İmzasız Dilekçeler Hakkında 2016 21 Sayılı Başbakanlık Genelgesi

KamuAjans.Com-İdarelere Verilen Dilekçeler Hakkında 2016/21 Sayılı Başbakanlık Genelgesi

21 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Başbakanlıktan:

Konu : İdarelere Verilen Dilekçeler Hakkında

GENELGE

2016/21

Demokratik katılımı sağlayan araçlardan dilekçe hakkı, başta Anayasamız ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun olmak üzere ilgili mevzuatta düzenlenmiştir. Mezkür Kanunun 4 üncü maddesi uyarınca yetkili makamlara verilen dilekçelerde; dilekçe sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresinin bulunması gerekmektedir.

Terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla mücadele, idarelere dilekçe verilmek suretiyle de desteklenmektedir.

Ancak bu kapsamda; söz konusu örgüt, yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddia edilen kişilere ilişkin olarak idarelere verilen dilekçelerden; sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresini ihtiva etmeyenler incelenmeyecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Binali YILDIRIM

Başbakan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.