Polislerin Sınav Görev Ücreti Ne Kadar? Sınav Görevi Ücretleri Ne Kadar Sürede Ödenir?

Polislerin Sınav Görev Ücreti Ne Kadar? Sınav Görevi Ücretleri Ne Kadar Sürede Ödenir?

ÖSYM ve MEB tarafından her yıl onlarca sınav yapılıyor. Bu sınavlarda görev almak isteyen eğitimciler ve emniyet personellerine maaşları haricinde ek ödemeler yapılıyor. ÖSYM her yıl birden fazla sınav gerçekleştirmektedir. Bu önemli günlerde de birçok devlet görevlisine sorumluluklar düşmektedir. Sınav günlerinde de polislere emniyeti sağladıkları için maaşları haricinde ek ücret ödenmektedir.

Polis Sınav Görevi - ÖSYM sınavlarında, öğrencilerin sınav salonuna girişleri sırasında üst aramalarının yapılması, sınav evraklarının taşınması sırasında gerekli güvenliğin sağlanması, oluşabilecek bir kargaşada duruma müdahale edilmesi gibi görevler polis memurları tarafından üstlenilir.

ÖSYM ve Millî Eğitim Bakanlığı’nca hafta sonu yapılan merkezi sınavlarda görev alan eğitim çalışanları kadar emniyet personelleride görev almaktadır. Bu sınavlarda üst araması dahil emniyetini sağlayan polislere ek ücret ödenmektedir. İmzalanan toplu sözleşme gereği 6 ayda bir değişen bu görev ücretlerinde son net ücretlerde belli oldu.

Sınavlarında görev alacak olan emniyet personelinin alacağı ücret belli oldu. Her yıl ÖSYM tarafından çok sayıda sınav yapılmaktadır. Bu önemli günlerde görev yapan polis memurlarına maaşlarına ek olarak sınav ücreti verilmektedir. Sınavlarda görev yapan memurların sınav ücretleri 6 ayda bir değişmektedir. Sınavlarda 850 göstergeden hesaplaması yapılan sınav ücretleri 1200 göstergeye çıkartıldı. Sınav görev ücretlerinin görevli polislerin hesabına yatırılması 15 ile 45 gün arasında değişmektedir.

Bu kapsamda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan sınav evraklarının kent içinde nakil edilmesine refakat eden Emniyet Genel Müdürlüğü personeline 850 göstergeden sınav ücreti ödeniyordu. Sınav ücretlerinde iyileştirme yapıldı ve sınav ücretleri 1200 göstergeye çıkarıldı.

Bu kapsamda önceden net olarak 109 Türk Lirası olarak ödenen sınav merkezinde güvenliği sağlama görevini yürüten polis memurları yaklaşık 130 Türk Lirası tutarında ödeme alıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.