5. Dönem Toplu Sözleşme’de Konuşulacak Başlıklar

5. Dönem Toplu Sözleşme’de Konuşulacak Başlıklar

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ağustos Ayında gerçekleştirilecek 5. Dönem Toplu Sözleşme’ye de değindi ve kamu görevlileri sendikacılığının yasadan kaynaklı sorunları olduğuna dikkat çekerek böyle bir zeminde Ağustos ayındaki toplu sözleşme pazarlığına oturacaklarını vurguladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dayanışma aidatından, hakem heyetine, toplu sözleşmenin bağıtlanma süresinden yetki karmaşasına pek çok yapısal değişimin gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. 

5. Dönem Toplu Sözleşme’de konuşulacak başlıklara değinen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, en önemli başlıklardan birinin sözleşmeli istihdam türü olacağı mesajını verdi.

Sözleşmeli personellerin kadrolulara kıyasla özlük haklarında eksiklikler olduğunu dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “1 Ağustos itibariyle 5. Dönem Toplu Sözleşme Masasına oturacağız. Önümüzde ciddi sorunlar var. Sözleşmeli istihdamdan kaynaklanan problemler var. 657’de esas olan kadrolu istihdam olmasına rağmen birçok nedenle 46 çeşit sözleşmeli istihdam biçimi var. Bizim geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz “Sözleşmeliliğe Son Şurası”nda ortaya çıkardığımız bir şey var; bütün kuruluşlardaki sözleşmelileri kadrolularla kıyasladığımızda kadrolu personel ile sözleşmeliler arasında özlük hakları itibariyle onlarca fark var. Bu durum kamuda çalışma bütünlüğünü tehdit eden bir şey. Bu 2011’de Memur-Sen sayesinde sözleşmeliler kadroya alınarak sorun giderilmişti. Fakat daha sonra tekrar bu tali yollara başvuruldu ve rakamlar yükseldi” ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda merakla takip edilen 3600 ek göstergenin ise 4 meslek grubu ile sınırlandırılmasının kabul edilebilir olmadığını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu çerçevenin genişletilmesi noktasında ısrarımızı ve gayretimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.