605 Konut TOKİ Çekilişi Yapıldı

605 Konut TOKİ Çekilişi Yapıldı

TOKİ - Türkiye'nin konut lokomotifi olan TOKİ her ilde projelerini hayata geçirmeye ve yeni ev sahipleri edindirmeye devam ediyor. TOKİ'nin en çok konut yaptığı illerin başında İstanbul geliyor. İstanbul'da da en çok konut projelerinin yapıldığı Başakşehir İlçesinin Kayaşehir Semti bu yıl da TOKİ projesine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bütçeye en uygun koşullarda ev sahibi olabilmenin yollarından birisi olan TOKİ konutlarında başlayan yeni proje için başvurular sona erdi.

Kamuajans.com - İstanbul Kayaşehir 963 ada 12 parsel, 963 ada 13 parsel, 962 ada 6 parsel, 1013 ada 5, 7 ve 9 parseller ile 1012 ada 2, 3 ve 4 Parsellerde olmak üzere Toplu Konut Uygulamaları kapsamında 605 adet konut inşa edildi. İnşa ettirilen 605 adet konut, 02 Nisan – 11 Nisan 2018 tarihleri arasında <strong>Türkiye Halk Bankası A.Ş</strong>’nin İstanbul İli’ndeki tüm Şubeleri aracılığı ile Kuralı Satış yöntemi ile satışa sunulmaktadır.<br />

<br />

Başvuru duyuruları 19 Mart - 11 Nisan 2018 tarihleri arasında yapıldı. Başvuruların banka tarafından kabulü 2-11 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

<br />

Konut alma hakkı ve konut belirleme kurası <strong >25 Nisan 2018</strong> tarihinde çekildi. <br />

<br />

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, toplam 605 konutun çekilişinin yapıldığı kurada, ilk olarak 262 şehit ailesi ve gazilerin konutları verildi. Ardından engelli başvurusundan öncelikli hak sahiplerinin konutları belirlenirken, geriye kalan engelli vatandaşlar ise 15 bin 232 kişilik listeye dahil edilerek kura çekilişi yapıldı.

<br />

Açıklamada görüşlerine yer verilen TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin nitelikli sosyal konut üreten dost eli bir kuruluş olduğunu belirtti.

<br />

TOKİ'nin, insanların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkenin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurduğunu, onlarca konut projesini hayata geçirdiğini bildiren Turan, "Üretim felsefemizin temelini dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük sosyal konut projelerimiz oluşturuyor. Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için yıllardır dost eli yaklaşımıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Amacımız, hiç konut sahibi olmamış vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak." değerlendirmelerini yaptı.

<br />

Engelli vatandaşlar, şehit aileleri, maluller ve emeklilere yönelik konut üretimine de devam ettiklerini belirten Turan, "Dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların yanı sıra yıllardır toplumun dezavantajlı kesimlerine de yüksek bir hassasiyetle hizmet vermeye devam ediyoruz. Başta şehit yakınlarımız ve gazilerimiz olmak üzere engelli ve emekli vatandaşları dost eli anlayışıyla ev sahibi yapma gayreti içindeyiz. Kayaşehir'de sadece TOKİ'nin ürettiği konutlarda oturacak kişi sayısı yaklaşık 100 bin civarında olacak. Kurası çekilen yeni projemiz ise TOKİ'nin yatay mimari ve mahalle konseptinde gerçekleştirdiği bir projedir. 'Mahalle konsepti' dediğimiz farklı gelir gruplarından insanların bir araya geldiği, dükkanları, bisiklet yolları, spor alanları, meydanları, kafeleri, restoranları ve camilerin bulunduğu doğal yaşam alanlarından oluşmaktadır. Ayrıca, bu projede vatandaşlarımızın tüm sosyal ihtiyaçları da göz önünde bulundurulmuştur." dedi.

<br />

Toplam 605 konuta 10 gün içinde 16 bin 161 başvuru yapıldığını aktaran Turan, bu başvuruların içinde 667 engelli vatandaşın ve 262 şehit ailesinin bulunduğunu bildirdi.

<br />

Turan, "Biz gönülden isterdik ki, bu kuraları çekmeyelim ve müracaat eden bütün vatandaşlarımıza konut verelim. TOKİ olarak, vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaya devam edeceğiz. Kurada isimleri çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesinler. İnşallah bir başka projede onları da ev sahibi, mülk sahibi yaparız." ifadelerini kullandı.

<br />

TOKİ'nin, devletin genel bütçesinden pay almadan kendi geliştirdiği bir sistemle sosyal konut üreten bir kurum olduğunu vurgulayan Turan, "Konutların hayırlı olmasını diler, sağlık, sıhhat ve mutluluk içinde oturmanızı temenni ederim." ifadesini kullandı.

<br />

Başvuru bedeli 2 Mayıs 2018 tarihinde iade edilecek.

<br />

Asıl hak sahiplerinin sözleşme imzalama programı tarihi 7-25 Mayıs 2018 tarihleri arasındadır.

<br />

Yedek hak sahiplerinin sözleşme imzalama programı tarihi ise 29-31 Mayıs 2018'dir.<br />

<br />

<a href="https://www.toki.gov.tr/talep-satis-teslim/480" ><strong>DETAYLAR</strong></a><br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.