2017 TEOG Sınav Sonuçları

2017 TEOG Sınav Sonuçları

TEOG Sınavı - Örgün eğitimde Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altındaki resmi ve özel liselere geçişin anahtarı olan TEOG sınavının 2. sinin gerçekleştirilmesinin ardından yıl sonu karne notlarının sisteme girilmesi beklenecek. Eğitim - öğretim yılının 1. döneminde yapılan 1. TEOG sınavı, 2. yarıyılda gerçekleştirilen 2. TEOG sınavı ile yıl sonu karne notlarının ortalamasının sonuçlarına göre öğrenci ve veliler hayatlarına yön verecek adımlardan birisi olan lise alanları tercihlerini gerçekleştirecekler.

Kamuajans.com - 2017 TEOG sınav sonuçları son dakika MEB açıklaması yapıldı. TEOG sınavı sonucuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'dan resmi açıklama gelmemesine karşın 8 Haziran Perşembe günü itibariyle TEOG  (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınav sonucu açıklanması bekleniyor.

  Orta okuldan liseye geçiş sınavı olarak da adlandırılan TEOG sınavı eğitim öğretim yılının iki döneminde de gerçekleştirildi. Sınavların tamamlanmasının ardından gözler karne notlarına çevrildi. Çünkü TEOG sınav sonuçlarının açıklanabilmesi için karne notlarının tamamlanması ve e-okul sistemine girilmesi gerekmektedir.

  TEOG sınav sonuçları 1. dönem , 2. dönem TEOG sınav puanları ile karne notlarının ortalamasından oluşmaktadır. Ayrıca milli başarı ve projeler de TEOG puanlarına etki etmektedir. 2017 TEOG 2. Dönem Sonuçları açıklandı. Sonuçlar, e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenilebilir.

   8. Sınıf öğrencilerini 2. kez TEOG heyecanı sardı. 2017 Yılı TEOG 2. Dönem Sınavı 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapıldı. Öğrenciler iyi bir lisede okumak için bu sınava aylarca hazırlandılar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.