Taşeron İşçilere Kadro Sınavı ve Kadroya Geçiş Ne Zaman?

Taşeron İşçilere Kadro Sınavı ve Kadroya Geçiş Ne Zaman?

Taşeron İşçi - Sürekli işçi kadrosuna geçirilme süreci sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilecek. Sınavların yeri, günü ve saati idarelerin internet sayfasında ilan edilecek. Çalışanlara ayrıca tebligat yapılmayacak. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek. Taşeron işçilerin yıllardır heyecan ve merakla beklediği kadroya alınma süreci için başvurular 2 Ocak 2018 tarihinde başladı ve 11 Ocak 201

Kamuajans.com -  1 Ocak 2018 Tarihli ve 30288 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar'a göre binlerce taşeron işçi nihayet beklediği kadrolara kavuşacak.<br />

<br />

Sürekli işçi kadrosuna geçirilme süreci sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilecek. Sınavların yeri, günü ve saati idarelerin internet sayfasında ilan edilecek. Çalışanlara ayrıca tebligat yapılmayacak. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek.

<br />

Taşeron işçilerin yıllardır heyecan ve merakla beklediği kadroya alınma süreci için başvurular 2 Ocak 2018 tarihinde başladı ve 11 Ocak 2018 tarihinde sona erdi. Tespit Komisyonu İncelemesi ve Hak Sahiplerinin ilanı 12 Ocak - 20 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. Bu ilana itirazlar 21-23 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İtirazın incelenmesi ve kesin listenin ilan edilme süreci ise 24 Şubat - 2 Mart 2018 tarihleri arasındadır.

<br />

3-22 Mart 2018 tarihleri arasında ise sınav yapılacak olup sınav kuruluna itirazlar 23-26 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanı süreci bulunmaktadır. 

<br />

Hak sahiplerinin topluca işçi kadrosuna geçirilmesi için son gün ise 2 Nisan 2018 olarak belirlendi. <br />

<br />

<strong>TAŞERON İŞÇİ SINAVI NASIL OLACAK<br />

</strong><br />

Sınav yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı şekilde yapılabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı şekillerde de yapılabilecek. Sınav yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ilgili idarenin üst yöneticisi tarafından belirlenecek olup sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilecek.<br />

<br />

Sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilecek.<br />

<br />

<strong>Sürekli işçi kadrosuna geçirilme süreci</strong>

<br />

MADDE 6 – (1) Kapsama giren kamu idarelerinde sürecin sağlıklı işletilebilmesi ve öngörülen sürelerde işlemlerin tamamlanabilmesi açısından mutlak olmamak, süreçler arasında geçişkenlik olabileceğini kabul etmek ve idareler açısından yol gösterici mahiyette olmak kaydıyla aşağıdaki takvime benzer bir çalışma periyodu belirlenir.

<br />

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/TA/TA%C5%9EERON%20SINAV.jpg" width="700" height="350" alt="" /><br />

<br />

Başvuruda istenen belgeler, başvuru şekli

<br />

MADDE 7 – (1) Kapsamda olanlardan istekliler, Ek-1 sayılı başvuru formunu eksiksiz doldurarak örnek-1 dilekçeyi de eklemek suretiyle 11/1/2018 tarihi mesai bitimine kadar idaresinin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birimine, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı olarak başvurur. Başvuru elden yapılır. Belirtilen süre içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.

<br />

(2)  Başvuru sahipleri herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair beyanda bulunur ve sigortalılık başlangıç tarihi kadınlar için 23/5/1998, erkekler için 23/5/1994 ve öncesi olanlardan kadınlardan 44, erkeklerden 48 yaşını doldurmuş olanlar, sigortalılık başlangıç tarihi bu tarihlerden sonra olanlardan ise kadınlardan 50, erkeklerden 55 yaşını doldurmuş olanlar ile engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlananlardan sigortalılık başlangıç tarihi 6/8/2003 ve öncesi olanlar başvuru sırasında herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmadıklarına dair belgeyi sürekli işçi kadrosuna geçirilmeden önce idareye ibraz eder. Sigortalılık başlangıç tarihi; www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden alınacak SGK Tescil ve Hizmet Dökümü belgesi esas alınarak tespit edilebilir.

<br />

(3) Başvuru sahipleri hakkında 12/1/2018 tarihinde 14/2/2000 tarihli ve 2000/284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğine uygun olarak başvuru sırasında ilgili Yönetmelik ekindeki form doldurulmak suretiyle arşiv araştırması yapılması Bakanlıklar ve merkezi Ankara’da bulunan idarelerin merkez teşkilatları için Emniyet Genel Müdürlüğünden, diğer idareler ile taşra teşkilatları için ise il valiliklerinden topluca istenir. Arşiv araştırması yapılacak ilgilinin ikametgâh adresinin bulunduğu valilik esas alınır. İlgili mercilerden intikal eden arşiv araştırması sonucunda elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi tespit komisyonunca yapılır.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.