2020 Yılı Öğretmenlerin İsteğe Bağlı İl Dışı Atama Yer Değiştirme Başvuru Tarihleri

2020 Yılı Öğretmenlerin İsteğe Bağlı İl Dışı Atama Yer Değiştirme Başvuru Tarihleri

KamuAjans - 2020 yılı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurularak öğretmenlerden talep toplanıyor. Buna göre başvuru tarihleri, atama tarihleri ve ilişik kesme tarihleri belli oluyor. İller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunacak personelin atamaları, tercihleri dikkate alınmak suretiyle hizmet süresi üstünlüğüne göre elektronik ortamda MEB tarafından yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı personeli olan öğretmenlerin en önemli tarih ve takvimlerinden birisi de öğretmenlerin yer değiştirme tarihleridir. Bir çok öğretmen görev yaptıkları bölgelerden daha çok istedikleriyerlere atanmak için bu atama takvimini beklemektedirler. Gerekli şartları taşıyan öğretmenler başvurularını yapmakta ve talep, kontenjan, puan değerlendirmleri sonucuna göre atama sıralarını beklemektedirler.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişiklikleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılır.

Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme tarihleri

- Başvurular: 6 Ağustos 2020- 10 Ağustos 2020

- Atamalar: 11 Ağustos 2020

- Görevden ayrılma işlemleri: 12 Ağustos 2020

Hizmet sürelerinin eşitliği hâlinde, halen bulunduğu kadroda hizmet süresi fazla olan personele öncelik verilecek, eşitliğin bozulmaması halinde Bakanlıkça elektronik ortamda gerçekleştirilecek kur’a sonucuna göre atama yapılacaktır. İlan edilen kadrolara atama yapılacak olup, daha sonra herhangi bir sebeple boşalan kadrolar dikkate alınmayacaktır.

Başvurular MEBBİS üzerinden yapılacak. MEBBİS'e girdikten sonra Başvuru İşlemleri bölümünden il dışı yer değiştirme modülü üzerinden başvurular yapılacak. İl dışı atamalarda tercih edilebilecek okullar listesi MEB tarafından 6 Ağustos'ta açıklanacak.

Yer değiştirme suretiyle atamalara ilişkin sonuçlar, Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr internet adreslerinden duyurulacaktır. Yer değişikliği yapılan personelin atama kararnameleri Bakanlıkça eski ve yeni görev yerlerine gönderilecektir.

Bakanlıkça elektronik ortamda gönderilen kararnamelerde “dağıtım yapılmak üzere” ibaresi, yerleştiği il/ilçe norm ve ihtiyaç durumu dikkate alınmak suretiyle okul/kurumlara atama işlemleri Valilikler tarafından gerçekleştirilecektir.

7201 sayılı Tebligat Kanununun 7/a maddesi gereğince ilgililerin başvuruda belirttikleri e-posta adreslerine elektronik ortamda valiliklerce en kısa sürede tebligat yapılacaktır.

Ataması yapılan personel, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 nci ve 63 üncü maddelerinde belirlenen yasal süre içerisinde yeni görev yerlerinde göreve başlayacaklardır. Aylıksız izinli olup atamaları yapılanlar aylıksız izinlerinin bitiminde göreve başlayacaklardır.

Başvuru süresince Valilikler ile başvuru sahipleri Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr internet adreslerinden değişiklikleri öğrenebileceklerdir. İl/İlçe unvan ve derece bazlı münhal kadro listesi başvuru ekranında ilan edilecektir. 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.