2017 Yılı Memur Emeklisi Maaş Farkları

2017 Yılı Memur Emeklisi Maaş Farkları

KamuAjans.Com - Toplu sözleşme kapsamında memur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 5 oldu. Ancak memur emeklileri, maaşlarını Temmuz'un 1'i ile 5'i arasında, yüzde 5'lik zam yansıtılmadan aldı. 1 Temmuz'dan itibaren oluşan zam farkı ise geçtiğimiz günlerde hesaplara yatırıldı

KamuAjans.Com - SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 5.89 oranında zamlarını bu aydan itibaren maaşlarında görecekler. Bu emeklilerimizin maaşları 17 Temmuz'dan itibaren tahsis numaralarının son rakamlarına göre 28 Temmuz'a kadar hesaplarına yatırılıyor. Bu zamlı maaşlar Ocak ayına kadar ödenecek ve Ocak'ta maaşlara yeniden zam gelecek.

6 Aylık enflasyonunun açıklanması ile birlikte memur ve emeklilerin alacakları zamlar netleşti. Memur ve emeklilerine enflasyon farkı çıktı. Yüzde 4'lük toplu sözleşme zammına ilaveten yüzde 2.92 enflasyon farkı alacak olan memur ve emeklileri bu ay maaşlarında farkları görecek. Bu durumda memur ve emeklilerinin maaşları yüzde 4 zam + yüzde 2.92 enflasyon farkı şeklinde yatırılacak. 

Memur ve memur emeklisi maaş zamları için görüşmeler sürüyor. Memurlar ve memur emeklileri toplu sözleşmede hükümetin teklifine kilitlendi. Memur-Sen’in talebi kabul görürse, en düşük emekli maaşı 2018’de 310, 2019’da 410 lira artacak.

ESKİ HABER

Geçtiğimiz haftalarda memur ve emeklinin 2017 yılının temmuz ayında alacağı zam miktarı belli olmuştu. Emeklinin maaşına enflasyon rakamları baz alınarak yüzde 4 zam + yüzde 0.59 enflasyon farkı yansıtılarak ödeneceği belirtilmişti.

3 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler ile belirlenen emekli maaşı Temmuz zam miktarı netleşmiş oldu. SSK-Bağ-Kur emeklisi 2017 yılında oluşan ilk 6 aylık enflasyon kadar yani yüzde 5.98 zam alacağı belirtildi.





Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Ödenecek?

Tüm emeklilerin maaşlarına her ay ek ödeme (vergi iadesi) ilave ediliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaşın yüzde 4'ü ya da yüzde 5'i (900 liranın altı maaşlılarda) oranında ek ödeme veriliyor. Bu sebepten ötürü maaşlar artacağından dolayı ek ödemelerde aynı şekilde artış gösterecek. Ancak memur emeklilerinin maaş farkları henüz yatmadı. Maaş farklarının bu hafta içerisinde yatması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.