Bayram İkramiyeleri Hesaplara Yattı

Bayram İkramiyeleri Hesaplara Yattı

Emekli Bayram İkramiyesi - 2018 yılı Ramazan ayı öncesinde aldıkları bayram ikramiyesi ödemesi ile yüzleri gülen emekliler sayılı günler kalan Kurban Bayramında ikramiye alıp almayacaklarını merak ediliyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde hesaplarında olmasını arzu ettikleri emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağını ise araştırmaya başladılar.

Emekli Bayram İkramiyesi - Ramazan bayramının en çok sevinen kesimini oluşturan emekliler maaşlarından önce hesaplarına yatırılan bayram ikramiyelerinden oldukça memnun kalmış yaklaşan seçimler öncesi hükümete olan güveni tazelemişti. Tüm emeklilerin faydalanabildiği bayram ikramiyesi olarak emeklilere 1.000 lira olarak yatırılan bayram ikramiyesi emeklilerin yaklaşan kurban bayramı öncesi iştahını kabartmasına sebepte oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada emekli maaşları ile ilgili tarih verildi. Ramazan bayramında bin lira alan emekliler Kurban bayamında alacakları bin liralık ikramiyenin yatmasını bekliyor.

2018 yılı itibariyle emekli vatandaşlara ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi yılda iki kez biner lira ödeme olarak kararlaştırılmıştı. Yasa kapsamına ilk bin lirayı Ramazan Bayramı’nda alan emekliler, şimdi Kurban Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarihi merak ediyordu beklenen haber geldi.

Emekliye bayram ikramiyesi ödemesi ne zaman net kesin tarih belli oldu. Milyonlarca Bağkur, SSK ve Emekli sandığı emeklilerine 1000 liralık bayram ikramiyesi 16 Ağustos ve 17 Ağustos'ta ödenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 16 Ağustos'ta, Emekli Sandığı emeklilerine ise 17 Ağustos'ta bin TL'lik bayram ikramiyesini alacak.

Geçtiğimiz ramazan bayramının belkide en çok sevinen kesimini emekliler oluşturdu. Hükümetin emeklilere bayram ikramiyesi dağıtacağı açıklanmasının ardından hesaplarını sık sık kontrol eden emeklilerin bu ümidi boşa çıkmamış her emekliye bayram ikramiyesi ödemesi yapılmıştı.

Ramazan bayramına özel olarak ikramiye alan emekliler ramazan bayramının hemen ardından kutlanacak olan kurban bayramı öncesinde merak ettikleri konu ise aynı ikramiyenin kurban bayramında ödenip ödenmeyeceği konusu oldu.

Çıkarılan yasa ile emeklilik ikramiyesinin en üst miktarı 1000 TL olarak belirlenmişti. Bu ikramiyeler Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında olmak üzere yılda en fazla iki defa ödeneceği açıklanan ikramiyelerin ilki Ramazan Bayramında ödendi.

KURBAN BAYRAMINDA İKRAMİYE VAR MI?

İkramiye düzenlemesinde 'her yıl' ifadesi bulunuyor. Bu yüzden bundan sonraki yıllarda da ikramiye ödemesi devam edecek. İkramiye tutarı yasa kapsamında bin lira olarak belirlendi. Ancak önümüzdeki yıllarda enflasyon oranında artışlar da gündeme gelecek ve zam yapılacak.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

KURBAN BAYRAMI İKAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ramazan bayramında uygulanan sistemde değişiklik yapılmayarak bayram öncesinde maaşlar tahsis numarasının son rakamına göre ödenmesi bekleniyor. Ödemelerin hangi tarihte yapılacağı ise henüz netlik kazanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.