Aday Performans Sözlü Sınavı Mülakat Yeri Bilgisi - 2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sözlü Sınavı Tarihleri

Aday Performans Sözlü Sınavı Mülakat Yeri Bilgisi - 2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sözlü Sınavı Tarihleri

Kamuajans.com - 19 Mart 2017 tarihinde saat 14:00'da 81 İl Merkezinde yapılacak olan 2017 Yılı Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı'nın ardından sıra 2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sözlü Sınavı'na gelecek. Yazılı sınava katılan adaylar yazılı sınavın sonucunu beklemeksizin sözlü sınava katılacaktır. 2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sözlü Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Kamuajans.com - 2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sözlü Sınavı, yazılı sınavların yapıldığı illerde oluşturulacak sözlü sınav komisyonu tarafından yapılacak olup adaylar bu kılavuzun 4.2. maddesine göre Millî Eğitim Bakanlığının ilan ettiği takvim doğrultusunda il millî eğitim müdürlüklerince belirlenen sınav merkezlerinde sözlü sınava girecektir.  27 Mart tarihinde başlayacak mülakatlar 1 ay boyunca illerde oluşturulacak komisyonlar tarafından uygulanacak. Burada aday öğretmenlerin ifade gücü, iletişim becerileri, bilimsel gelişmelere açıklığı, temsil yeteneği gibi özellikleri değerlendirilecek.<br />

<br />

<strong><a href="http://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/diger/Sy/2017/aps_sozlu_mart/Ss_Frm.asp">ADAY PERFORMANS SÖZLÜ SINAVI MÜLAKAT YERİ BİLGİSİ</a></strong>

<b><br />

</b> 2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı Kılavuzu'nda yer alan sözlü sınava dair açıklamalar şöyle:

<br />

<strong>SÖZLÜ SINAV UYGULAMASI</strong>

<br />

a. İl millî eğitim müdürlükleri, il millî eğitim müdürlüğü internet sitesi ana sayfasında en geç <strong>23 Mart 2017</strong> tarihine kadar sözlü sınav tarih, yer ve saati yayımlayarak ilgili adaylara tebliğ edilecektir.<br />

b. Sözlü sınavlar <strong>27 Mart 2017</strong> tarihinde başlayıp en geç <strong>27 Nisan 2017</strong> tarihinde tamamlanacaktır. Adaylar sözlü sınav için herhangi bir ücret ödemeyecektir.<br />

<br />

<strong>SÖZLÜ SINAV KOMİSYONU</strong>

<br />

İl millî eğitim müdürlüğü sözlü sınava girecek aday sayısına göre sınav komisyonu oluşturacaktır. Komisyonun sekretarya hizmetlerini il millî eğitim müdürlüğü yürütecektir.

<br />

<strong>BAŞKAN VE ÜYE BELİRLENMESİ</strong>

<br />

a. Komisyon il millî eğitim müdürünün veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında, bir ilçe millî eğitim müdürü, il millî eğitim müdürlüğünden bir şube müdürü, ilçe millî eğitim müdürlüğünden bir şube müdürü, bir eğitim kurumu müdürü ve ihtiyaç duyulması halinde bir öğretim üyesinden oluşur. Aynı usulle birer yedek üye belirlenir.

<br />

b. Asıl üyenin bulunmadığı toplantıya komisyon başkanının çağrısı üzerine yedek üye katılır.

<br />

c. Sözlü sınav komisyonu üyeleri; boşanmış olsalar dahi eşleri, ikinci dereceye kadar (bu derece dâhil) kan ve kayın hısımları ile evlatlıklarının katıldığı sözlü sınavda görev alamaz.

<br />

<strong>SÖZLÜ SINAV</strong>

<br />

Sözlü sınav komisyonu, aday öğretmenlere “Aday Öğretmen Yetiştirme Sürecinde” yapılan faaliyetleri de göz önünde bulundurarak soru hazırlar veya hazırlatır. Komisyon, sözlü sınavda aday öğretmenleri;

<br />

1) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü

<br />

2) İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti

<br />

3) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı

<br />

4) Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri, yönünden değerlendirilir.

<br />

<strong>SÖZLÜ SINAV DEĞERLENDİRMESİ</strong>

<br />

a. Sözlü sınavının konuları sözlü sınav komisyonu üyelerince bu kılavuzun 4.4. maddesinde belirtilen sınav konularından dört konu ayrı ayrı 25 puan üzerinden değerlendirilir.

<br />

b. Sözlü sınavda adayların değerlendirmesi Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ve bu kılavuzun ekinde yer alan Ek-4 Aday Öğretmen Sözlü Sınav Değerlendirme Formuna işlenir.

<br />

c. Sözlü sınav nihai başarı puanı, sözlü sınav komisyonu üyelerinin puanlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. Buçuklu puanlar bir üst tam puana tamamlanır.

<br />

<strong>SÖZLÜ SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI</strong>

<br />

Sınav sonuçları 05 Mayıs 2017 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

<br />

<strong>SÖZLÜ SINAVA İTİRAZLAR</strong>

<br />

a. Adaylar sözlü sınav sonuçlarına, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren en geç beş gün içinde sözlü sınavı yapan sınav komisyonuna itiraz edebilir.

<br />

b. Sözlü sınava itirazlar, en geç beş gün içinde sözlü sınav komisyonunca incelenerek karara bağlanır.

<br />

c. İtirazlara ilişkin kararlar oy çokluğuyla alınır. Oyların eşit olması halinde başkanın tarafı çoğunluk sayılır.

<br />

ç. İtiraz sonuçları, il millî eğitim müdürlüklerince sözlü sınav komisyonunun karar süresi bitiminde itiraz sahibi adaya tebliğ edilir.

<br />

<strong>SINAV SONRASI İŞLEMLER</strong>

<br />

Yazılı ve sözlü sınavların her biri 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı ve sözlü sınavlardan alınan puanların aritmetik ortalaması aday öğretmenin başarı puanını oluşturur. Başarı puanı altmış ve üzerinde olan aday öğretmenler başarılı sayılır.

<br />

Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından başarılı olan aday öğretmenler valiliklerce “öğretmen” olarak atanır. Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilir.

<br />

<strong>DİĞER HUSUSLAR</strong>

<br />

Bu kılavuz kapsamında oluşabilecek yeni durumlar karşısında yapılması gereken düzenlemeler ile ilgili yetkili birim Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüdür. Gerektiğinde yapılabilecek değişiklikler www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

<br />

KamuAjans.com - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.