ASDEP Nedir, Nasıl ASDEP Olunur? ASDEP Olma Koşulları Nelerdir? Ertelenen ASDEP Sözlü Sınavları Ne Zaman?

ASDEP Nedir, Nasıl ASDEP Olunur? ASDEP Olma Koşulları Nelerdir? Ertelenen ASDEP Sözlü Sınavları Ne Zaman?

ASDEP alım sürecinde başvuru süresi doldu. Desteğe ihtiyacı olan kişiler ve ailelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gayesiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen ASDEP programı için personel alımına yönelik yeni ilanlar için adayların bekleyişi sona erdi. ASDEP sözleşmeli personel alımı başvuru şartları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı ve akabinde müracaat tarihleri sona erdi. ASDEP başvuru sonuçları haberimizde!

ASDEP ilanı yayınlandı ve başvurular alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile Sosyal Destek Personeli Pozisyonu (ASDEP) için 1000 personel istihdamı sağlayacağını duyurdu. Aylardır bu ilanı bekleyen vatandaşlar ASDEP başvuruların ardından sonuçların açıklanmasını bekliyor. Bakanlık, ASDEP alım sayılarını il il açıkladı. Başvuru sonuçları açıklandı!

06 Mart 2020 Cuma günü Bakanlığımızca duyurusu yapılan ve 16 Mart 2020 tarihinde başlaması planlanan Sözleşmeli Aile Sosyal Destek Personeli (ASDEP) Alımı Sözlü Sınavı, Yeni Tip Koronavirüse karşı tedbir almak amacıyla bir sonraki açıklamamıza kadar ertelenmiştir. Sözlü sınav tarihleri yeniden belirlenerek tüm adaylara duyurulacaktır.

ASDEP nedir?

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu Program ile Bakanlığı tarafından sunulan sosyal yardım ve sosyal hizmetler başta olmak üzere kamunun imkânları ve hizmetleri konusunda desteğe ihtiyacı olan kişi ve ailelere ulaşılması, psikososyal ve ekonomik durumlarının incelenerek değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulan hizmetlerden yararlandırılmalarına yönelik, rehberlik ve yönlendirmenin yapılması suretiyle vatandaşlar ile kamu hizmetlerinin daha hızlı buluşturulması hedeflenmektedir.

ASDEP ile aile ve kişilerin Bakanlığı hizmetlerinden yararlanma süreçlerinin izlenmesi de hedeflenmektedir.

ASDEP’in ülke geneline yaygınlaştırılması için özel hizmet alımı yoluyla öncelikle 1.500 personelin istihdamı süreci başlatılmıştır. ASDEP Görevlileri;

1- Sosyal Hizmet 

2- Psikoloji 

3- Sosyoloji 

4- Çocuk Gelişimi 

5- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 

6- Aile ve Tüketici Bilimleri

bölümlerinden mezun adaylar arasından geçerli KPSS P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan alanlardan, başvuruda bulunanların en yüksek puana göre sıralanması neticesinde, her bir İl için alınacak ASDEP görevlisi sayısının 4 (dört) katı aday içerisinden İl Müdürlüğünce yapılan değerlendirme sonucunda istihdam edilecektir.

KamuAjans

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.