11 Nisan 2018 Altın Fiyatları - Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

11 Nisan 2018 Altın Fiyatları - Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Altın Fiyatları - Dünyanın bilinen en değerli madenleri arasında yer alan altın ayar numaralarına göre alışverişi yapılmaktadır. 14,18,22 ve 24 ayar olarak piyasada bulunan altın ayarının dışında çeyrek, yarım, tam ve külçe gibi kütlesel değerler ile de satılmaktadır. Anlık olarak fiyatları değişim gösteren altın ülke krizleri savaş v.s gibi durumlarda ani değişiklikler gösterebilir.

Dünyanın en değerli madeni olan altın işlenmeden önce ve sonrasında büyük değere sahip yüzyıllardır tüm medeniyetler tarafından ticarette kullanılan altın günümüzde de aynı etkiye sahip işlendikten sonra farklı değerlere ulaşan altın anlık kur fiyatlarıyla alınıp satılmaktadır. Buna göre 30 Ocak 2018 tarihi ile İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, kapanış ve bugün açılış fiyatları (TL) şöyle:

Altın diyince akıllara ilk gelen ise çeyrek altın oluyor. Dar gelirli veya mali durumu aile olsun Türk halkının her kesiminde yastık altında dar günlerin çeyrek altını bulunur. Dövize göre daha güvenilir görülen altın yıllardır her kesim tarafından güvence olarak saklanır. Bu denli maddi değerinden daha fazla değerli olan çeyrek altın ve diğer altınların anlık olarak fiyatlarını buradan takip edebilirsiniz.

ÇEYREK ALTIN VE GRAM ALTIN NE KADAR?

Dolar kuru ve altının ons fiyatından bulduğu destekle bugüne de yükselişle başlayan gram altın, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 179,4 lirayı gördü. Altının gram fiyatı önceki kapanışa göre yüzde 1,15 artışla 179,1 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 293 lira, Cumhuriyet altını da 1.197 liradan satılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.