Müdür Yardımcılığı 2. Atamaları Yapılacak Mı?

Müdür Yardımcılığı 2. Atamaları Yapılacak Mı?

KamuAjans.Com- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi bir açıklama olmamasına rağmen üzerinde durulan çalışma neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı müdür yardımcılığı yazılı sınavını kaldıracak.

Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde yaptığı çalışmada müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı yazılı sınavını kaldırmaya hazırlanıyor. MEB müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı atamalarını sözlü sınav ile EK2 değerlendirme kriterine göre yapmayı planlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Fetöyle mücadelede sınavla atamanın sızmalara neden olabileceği endişesiyle bu sistemi uygulamaktan vazgeçme kararı aldı.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi bir açıklama olmamasına rağmen üzerinde durulan çalışma neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı müdür yardımcılığı yazılı sınavını kaldıracak. MEB müdür yardımcılığı yazılı sınavını kaldırdıktan sonra müdür yardımcılığı atamalarını sözlü mülakat değerlendirme puanlarına göre yapacak. Bakanlık bu değişikliği yaptıktan sonra müdür yardımcılığı yazılı sınavının kaldırılması gerekçesi olarak FETÖ mensuplarını, PKK mensuplarını gösterecek. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra FETÖ bağlantıları gerekçesi ile kamudan en çok personel MEB‘den ihraç edilmişti.

MÜDÜR YARDIMCILIĞI SINAVINDAN VAZGEÇİLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Fetöyle mücadelede sınavla atamanın sızmalara neden olabileceği endişesiyle bu sistemi uygulamaktan vazgeçme kararı aldı.

MÜLAKAT VE EK-2 GELİYOR

Müdür yardımcısı atamalarında Mülakat+Ek2 sistemi geliyor. Mülakattan aldığı puanın %50si+ Ek 2 değerlendirme formunun %50'si müdür yardımcısı olarak görevlendirmede geçerli puan olacak. Puan sıralamasına göre müdür yardımcılığı atamaları yapılacak.

Müdür yardımcılığında 4 yıl öğretmenlik yapmış olma şartı olacak. Mevcut müdür ve müdür yardımcılarına kadro verilip verilmeyeceği ise yönetmeliğin açıklammasıyla açığa çıkacak. Eğer bu hususta bir değişiklik olmazsa görevlendirmeler yine 4 yıllık yapılmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.