2017-2018 KYK 32. Yurt Yedek Sonuçları

2017-2018 KYK 32. Yurt Yedek Sonuçları

Kamuajans.com - 11 Eylül Pazartesi günü başlayan yedeklerin yerleştirilme süreci, KYK yurtlarında yer olması halinde her perşembe ve pazartesi olmak üzere devam ettirildi. Dolayısıyla yedeklerin yerleştirilmesi 14 Eylül Perşembe günü ikinci kez, 18 Eylül Pazartesi günü ise üçüncü kez gerçekleştirildi. Öğrencilerin barınma talebini karşılamaya yönelik yıl içerisinde de yurt açma faaliyetlerini sürdüren KYK, bünyesine dahil ettiği yeni yurtlara ve mevcut yurtlarında boşalan yerlere öğrencileri yerleştirmeye 1

Kamuajans.com - Güvenli ve konforlu yurtlarıyla öğrencilerin ve ailelerin ilk tercihi olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, binlerce öğrencinin merakla beklediği sonuçları kısa bir sürede açıklayarak 1 Eylül'de ilk yerleştirmeleri gerçekleştirdi. Yedek sırası bekleyen gençlerin yerleştirilme süreci ise bugün (11 Eylül) itibarıyla başlamıştı.<br />

<br />

Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-Devlet üzerinden kolayca yapıldı. Öğrencilerin 9 Eylül 23.59 a kadar e-devlet şifresiyle <a href="https://www.turkiye.gov.tr/kyk-yurt-kayit-islemleri" >https://www.turkiye.gov.tr</a> adresinden kayıtlarını yaptırmaları yeterli oldu. Dileyen öğrenciler, kazandıkları yurda giderek de şahsen kaydolabildi.

<br type="_moz" />

Gençlerin barınma talebini karşılamaya yönelik yıl içerisinde de yurt açma faaliyetlerini sürdüren KYK, bünyesine dahil ettiği yeni yurtlara ve mevcut yurtlarında boşalan yerlere öğrencileri yerleştirmeye 18 Eylül tarihinden sonra da her perşembe ve her pazartesi günü devam ediyor.<br />

<br type="_moz" />

<b><a href="https://sonuc.kyk.gov.tr/" target="_top"><strong>KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI</strong></a></b>

<br type="_moz" />

<strong>Yedek yerleştirmeler 11, 14 ve 18 Eylül'de<br />

</strong><br type="_moz" />

Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi de açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme 11 Eylül’de yapıldı. İkinci yedek yerleştirme 14 Eylül’de açıklandı. Üçüncü yedek yerleştirme de 18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi.

<p ></p>

<p ><strong>2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 31. Yurt Yedek Sonuçları için tıklayınız.<br />

</strong></p>

<p ></p>

<strong>

<p >2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 32. Yurt Yedek Sonuçları için tıklayınız.</p>

</strong>

<p ></p>

<strong> </strong>

<p ></p>

<p>Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.   </p>

<strong>İlk kayıt ücretleri Ziraat Bankası üzerinden ödenecek<br />

</strong><br type="_moz" />

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor. <br />

<br type="_moz" />

İlk kayıt ücreti öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösteriyor. Yerleştirme işlemini takip eden ay itibariyle sadece aylık yurt ücreti ödenecek. Güvence bedeli ise bir defaya mahsus alınmakta olup yurttan kayıt sildirildiğinde iade ediliyor. KYK yurtlarının aylık ücretleri, 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

<br />

<strong>Yurt kayıtları e-Devlet üzerinden yapılacak</strong>

<br />

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi üzerinden YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun olduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

<br />

Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

<br />

Öğrencilerin kaydoldukları üniversitenin akademik takvim başlangıcına göre yurtta barınmaya başlaması gerekiyor. Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekiyor.

<br />

<strong>Öncelikli öğrenciler</strong>

<br />

Başvuru esnasında özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin yurtta barınmaya başladığı tarihte ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

<br />

İl ve yurt müdürlüklerine ait adres ve telefon numaraları <a href="http://yurtkur.gsb.gov.tr/">yurtkur.gsb.gov.tr </a>adresinden öğrenilebilecek.

<br />

<strong>Kredi/Burs Başvuruları Daha Sonra Alınacak<br />

</strong><br type="_moz" />

Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.

<br />

<strong>Yerleştirmeler pazartesi ve perşembe günleri</strong>

<br />

11 Eylül Pazartesi günü başlayan yedeklerin yerleştirilme süreci, KYK yurtlarında yer olması halinde her perşembe ve pazartesi olmak üzere devam edecek. Dolayısıyla yedeklerin yerleştirilmesi 14 Eylül Perşembe günü ikinci kez, 18 Eylül Pazartesi günü ise üçüncü kez gerçekleştirilecek.

<br />

Gençlerin barınma talebini karşılamaya yönelik yıl içerisinde de yurt açma faaliyetlerini sürdüren KYK, bünyesine dahil ettiği yeni yurtlara ve mevcut yurtlarında boşalan yerlere öğrencileri yerleştirmeye 18 Eylül tarihinden sonra da devam edecek.

<br />

<strong>Yerleşen öğrencilerin yapması gerekenler   </strong>

<br />

KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin temel olarak yapması gereken iki şey bulunuyor: süresi içinde ilk kayıt ücretini ödemek ve e-Devlet üzerinden taahhütnameyi okuyup onaylamak.

<br />

Ödemeler Ziraat Bankası şubelerinden, ATM'lerden ya da KYK’nın internet sitesinden gerçekleştirilebiliyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, ödeme ekranından T.C. kimlik numarasıyla sorgulama yapıldığında otomatik olarak çıkıyor.

<br />

İlk kayıt ücretini ödemek için veilen süre yerleştirme tarihine göre belirleniyor. Dolayısıyla yurt hakkı kazanan öğrenci, kendisi için verilen süreyi sonuç görüntüleme ekranından görebilecek.

<br />

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenci yine belirtilen süre içerisinde e-Devlet üzerinden taahhütname onayını gerçekleştirdikten sonra KYK yurtlarında barınmaya başlayabilecek.

<br />

Yedek sırası bekleyen öğrenciler sonuçları https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden görüntüleyebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.