24 Kasım Adli Yargı sınavı sonuçları ne zaman belli olacak?

24 Kasım Adli Yargı sınavı sonuçları ne zaman belli olacak?

Kamuajans.com - 2017 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2017-Adli Yargı-2), 24 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınava başvurular, 1-8 Kasım 2017 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla elektronik ortamda alınmıştı.

Kamuajans.com - 2017 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı-2 (2017-Adli Yargı-2), <strong>24 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da </strong>yapılacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 130 dakika olacaktır. Adalet Bakanlığı Sınavları için başvurular 1-8 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacak olup geç başvuru tarihi 20 Kasım 2017. Adalet Bakanlığı Sınavları Sonuçları 12 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak.

<br />

Sınava; TC vatandaşı olan, Hukuk Fakültesi mezunu (mezun olduğu lisans programı kodu 3209 olanlar), yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (doğum tarihi 01.01.1982 ve daha sonra olanlar) adaylar başvurabilecektir. Yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar da sınava başvurabileceklerdir.

<br />

Sınavda adaylara, 30 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 70 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır. Testlerdeki soruların konulara göre dağılımı kendi aralarında eşit olacaktır. 

<br />

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe, Matematik, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Temel Yurttaşlık Bilgisi ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan, Alan Bilgisi Testi: Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Hukuk Yargılama Usulü, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, İdarî Yargılama Usulü ve İdare Hukuku ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.<br />

<br />

<p ></p>

<p >DUYURU <br />

(14 Aralık 2017)</p>

<p >2017-Adli Yargı-2 : Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı</p>

<p >24 Aralık 2017 tarihinde saat 10:15’de uygulanacak olan Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim  ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı-2'ye (2017-Adli Yargı-2) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 14 Aralık 2017 tarihinde saat 14:00’den itibaren ÖSYM’nin <a href="https://ais.osym.gov.tr/" >https://ais.osym.gov.tr</a> internet adresinden edineceklerdir.</p>

<p >DİKKAT!</p>

<p >Saat 10:00'dan önce sınav binasına giriş yapılacak olup bu süreden sonra adaylar sınav binalarına alınmayacaklardır.</p>

<p >Adaylara saygı ile duyurulur.   ÖSYM BAŞKANLIĞI<br />

</p>

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.