Atanan 20 Bin Öğretmen Göreve Ne Zaman Başlayacak?

Atanan 20 Bin Öğretmen Göreve Ne Zaman Başlayacak?

Öğretmen Atama - Atama takviminde bugüne kadar ki atama takvimlerinden farklı bir durum vardı. MEB tarafından yayımlanan bir atama takviminde ilk kez öğretmenlerin göreve ne zaman başlayacağına yönelik tarihe yer verilmedi.Buna göre Atanan 20 Bin Öğretmen Göreve Ne Zaman Başlayacak?

KamuAjans - MEB'in açıkladığı atama takvimine göre Öğretmen alan bilgisi sınavı gerektirmeyen branşlarda 3-4 Nisan, gerektiren branşlarda 24 Nisan-13 Mayıs arasında sözlü sınav yapılacak. 60 bin öğretmen adayı, illerde kurulan komisyonlarda sözlüye alınacak.

Atama bekleyen öğretmenler öğretmen atamaları ile ilgili hükumet tarafından açıklanan 20.000 öğretmen atama müjdesinin ardından atama takviminin belirlenmesini beklemeye koyuldu. MEB'den edinilen bilgiye göre atama başvurularının başlamasının ardından atamaların eğitim öğretim döneminin sonunda yapılacağı bunun da Haziran ayı içerisine tekabül edeceği tahmin ediliyor.

   Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı öğretmen atama kontenjanlarının ardından atama takvimini de açıklaması bekleniyordu ancak henüz MEB tarafından atama takvimi net olarak açıklanmadı. Ancak planlamanın esasları göz önüne alındığında atama takviminin nasıl olacağı tahmin edilebilmektedir.

Bilindiği üzere atama yapılacak 20 bin öğretmenin 3 katı öğretmen açıklanacak ve sözlü mülakatlardan sonra bu sayının 20 bini atanacak. Atamaların haziran ayında gerçeklemesi durumunda eğitimlerin yaz ayı boyunca gerçekleşmesi ve göreve başlama tarihinin de 2017 Eylül ayına tekabül etmesi bekleniyor.

        Milli Eğitim Bakanlığı 20.000 öğretmen atamasında 90 branşta atama kontenjanlarını açıklamıştı. Açıklanan branşlardaki öğretmen atama adayları Haziran ayında açıklandıktan sonra müfredat ve hazırlık eğitimi yaz boyunca devam edecektir. 

Sözlü sınavların ardından atamalar hemen gerçekleşmeyecek çünkü sözlü sınavlara itirazlar değerlendirilecek ve bu süreç Haziran ayına kadar ancak nihayetlendirilebilecektir. Haziran ayının sonuna kadar gerçekleştirilecek atamaların ardından öğretmenlere yaz tatili boyunca hizmet içi eğitim ve yeni müfredat eğitimi verilecektir. 

Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatili boyunca, atanacak öğretmenlere okuyacakları kitapları ve izleyecekleri filmleri belirleyip kendilerine verecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlangıcında da sınıflardaki görevlerine başlayacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.