DKY Kurslarının 2. Dönem Başlangıç ve Bitiş Tarihleri

DKY Kurslarının 2. Dönem Başlangıç ve Bitiş Tarihleri

DYK - Millî Eğitim Bakanlığının internet sitesinden yayımlanan e-kılavuza göre, destekleme ve yetiştirme kursları için Şubat 2018'de öğrenci başvuruları alınacak. Destekleme ve yetiştirme kursları, 1.dönem, 2.dönem ve 3. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılmaktadır.

Kamuajans.com - Destekleme ve yetiştirme kurslarına Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi ve özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilmektedir.<br />

<br />

Millî Eğitim Bakanlığının internet sitesinden yayımlanan e-kılavuza göre, destekleme ve yetiştirme kursları için Eylül 2017'de öğrenci başvuruları alınacak. Destekleme ve yetiştirme kursları, 1.dönem, 2.dönem ve 3. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılacak. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 23.09.2014 tarihli ve 15923718/20/4145909 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan ve Şubat 2015 tarihli ve 2689 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi hükümlerine göre hazırlanan 2017-2018 Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Birinci Dönem, İkinci Dönem ve Yaz Dönemi İş Takvimi belli oldu.<br />

<br />

1. dönem kursları Ekim 2017'de başladı ve Ocak 2018'de sona erdi. <br />

2. dönem kursları ise Şubat 2018'de başlayacak. 2. dönem kursları ve yıllık kurslar Haziran 2018'de tamamlanmış olacak. <br />

3. dönem yaz kursları ise Haziran - Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek.<br />

<strong><br />

</strong><strong>Başvuru koşulları</strong>

<br />

Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul veya kurumlarından alacakları Eğitim Bilişim Ağı (eba) şifresi ile e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabilecekler.<br />

  <br />

İstenen derslerden kurs açılmaması durumunda talepler kurs merkezine yazılı olarak iletilebilecek. Açık öğretim öğrencileri, başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacaklar.<br />

<br type="_moz" />

Her bir kurs programına devam edecek sınıftaki öğrenci, kursiyer sayısı 10’dan az olamayacak. Sınıf mevcudunun 20 olması esas olacak. Bu sayı dolmadan yeni bir sınıf açılamayacak.<br />

<br type="_moz" />

Sınıf mevcudu en fazla 25’e kadar çıkartılabilecek. Kursa devam eden öğrenci, kursiyer sayısının 10’un altına düşmesi durumunda kursun birleştirilmesi veya kapatılıp kapatılmamasına o ay sonunda komisyon tarafından karar verilecek.<br />

<br />

E-kurs modülü üzerinden başvuru yapacak öğrenci, açık öğretim öğrencisi ve mezunlara eba/e-kurs kullanım şifresi verilecek.<br />

<br type="_moz" />

Kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunlu olacak. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 10´da birine kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinecek. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemeyecek.<br />

<br />

<strong>Ortaokul, Lise ve Mezun (Lise) öğrencilerimize yönelik 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuru işlemlerihttp://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinde açılmıştır.</strong>

<br />

<strong>KILAVUZUN DETAYLARI<br />

<br type="_moz" />

</strong>

Kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanmasına ilişkin 1. dönem kursları <strong>5 Eylül 2017 ile 11 Eylül 2017</strong> tarihleri arasında yapıldı. 2. dönem kursları <strong>22 Ocak 2018 ile 29 Ocak 2018</strong> tarihleri arasında, yaz dönemi kursları <strong>4 Haziran 2018 ile 11 Haziran 2018</strong> tarihleri arasında yapılacaktır.<br />

<br type="_moz" />

Öğretmen başvurularının alınması ve ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanmasına ilişkin 1. dönem kursları <strong>12 Eylül 2017 ile 17 Eylül 2017</strong> tarihleri arasında yapıldı. 2. dönem kursları <strong>30 Ocak 2018 ile 6 Şubat 2018</strong> tarihleri arasında ve yaz dönemi kursları <strong>12 Haziran 2018 ile 17 Haziran 2018</strong> tarihleri arasında yapılacaktır.

<br />

Kurslara öğretmen başvuruları 1. dönem için <strong >12-17 Eylül 2017</strong> tarihlerinde yapıldı. 2. dönem için <strong >30 Ocak-6 Şubat 2018</strong> tarihlerinde, yaz dönemi için <strong >12-17 Haziran 2018</strong> tarihlerinde alınacak.

<br />

Öğrenci başvuruları 1. dönem için <strong>18-24 Eylül 2017</strong><strong> </strong>tarihlerinde yapıldı. Öğrenci Başvuruları 2. dönem için <strong>7-18 Şubat 2018 </strong>tarihlerinde, Yaz dönemi için <strong>18-24 Haziran 2018</strong> tarihlerinde alınacak.

<br />

1. Dönem Kursları <strong>2 Ekim 2017</strong> tarihinde başladı. 2. Dönem Kursları <strong>3 Mart 2018</strong> tarihinde, Yaz Dönemi Kursları <strong>2 Temmuz 2018</strong> tarihinde başlayacak. 

<br />

1. Dönem Kursları <strong>14 Ocak 2018</strong> tarihinde, 2. Dönem Kursları <strong>3 Haziran 2018</strong> tarihinde, Yaz Dönemi Kursları <strong>19 Ağustos 2017</strong> tarihinde sona erecek.

<br />

<strong>2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?</strong>

<br />

Millî Eğitim Bakanlığının internet sitesinden yayımlanan e-kılavuza göre, destekleme ve yetiştirme kursları için Eylül 2017'de öğrenci başvuruları alındı. Destekleme ve yetiştirme kursları, 1.dönem, 2.dönem ve 3. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılacak.

<br />

1. dönem kursları Ekim 2017'de başladı ve Ocak 2018'de sona erecek. 2. dönem kursları ise Şubat 2018'de başlayacak. 2. dönem kursları ve yıllık kurslar Haziran 2018'de tamamlanmış olacak. 3. dönem yaz kursları ise Haziran - Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek.

<br />

Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecekler.

<br />

Kurslarda her bir öğrenci ve kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilebilecek.

<br />

Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.

<br />

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi ve özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

<br />

<strong>

Başvuru koşulları

</strong> <br />

<strong>ÖĞRETMEN BAŞVURULARI<br />

</strong><br />

4.1. Kurslarda görev almak isteyen kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, MEBBİS şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunurlar.

<br />

4.2. Kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.

<br />

4.3. Öğretmenler, iş takviminde belirtilen başvuru süresi içinde kadrolarının veya MEBBİS’te görevlendirme kayıtlarının bulunduğu ilçe sınırlarında üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.

<br />

4.4. DYK'larda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları hâlinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler. Bu öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.

<br />

4.5. Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilir.<br />

<br />

<a href="https://ekurs.eba.gov.tr/"><strong>BAŞVURU</strong></a>

<br />

<strong>KURSLARA ÖĞRENCİ/KURSİYER BAŞVURULARI</strong>

<br />

5.1. Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmî/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

<br />

5.2. Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler, açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

<br />

5.3. Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden kurs başvurusu yapar.

<br />

5.4. Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifrelerini alır. Bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih ederek kurs başvurusunda bulunur.

<br />

5.5. Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

<br />

5.6. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

<br />

5.7. Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler, ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okullarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

<br />

<strong>KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ</strong>

<br />

6.1. Kurslarda görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır.

<br />

6.2. İhtiyaç olması hâlinde, komisyon tarafından başvuruları onaylanan ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığında görevlendirilir. Görevlendirme işlemi yapılmadan önce başvuran öğretmenlerin gerekli belgeleri alınarak değerlendirilir. Başvuru esnasında sisteme girdiği bilgileri belgelendiremeyen ücretli öğretmenlere görev verilmez.

<br />

6.3. Kurs merkezleri, görev veremedikleri veya görev verildiği hâlde girebilecekleri azami ders saatini dolduramayan öğretmenlerin diğer kurs merkezi tercihlerinde de görev alabilmesi için ekurs modülü üzerinden “ders tamamlama” butonunu işaretleyerek diğer tercihlerinde görev alması sağlanır. Her üç tercihinde de görev alamayan ya da girebilecekleri azami ders saatini doldurmayan öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretlemişler ise ilçe millî eğitim müdürlüklerince ihtiyacı olan diğer kurs merkezlerinde görevlendirilebilirler.

<br />

6.4. Ücretli öğretmenlerin hangi okul/kurumlardaki derslerde görev alacakları, kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda girebilecekleri azami ders saati sınırlılığında il/ilçe komisyonu tarafından belirlenir. 

<br />

<strong>KURSLARDA SINIFLARIN OLUŞTURULMASI/SONLANDIRILMASI</strong>

<br />

7.1. Kurs merkezleri, e-kurs modülü üzerinden öğrencilerin ders ve öğretmen tercihleri ile bir önceki yıla ait AYBP, kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.

<br />

7.2. Bir sınıfa devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10’dan az; 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20’ den fazla olması durumunda ikinci sınıf oluşturulur. Ancak, tek sınıflı kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25’e kadar çıkarılabilir.

<br />

7.3. Aynı yerleşim biriminde birden fazla kurs merkezinin bulunmaması, öğrencilerin taşınma imkânının olmaması gibi sebeplerle sınıf mevcudunun 10’a ulaşamaması durumunda, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı ile beş öğrenciden az olmamak kaydıyla sınıf oluşturulabilir.

<br />

7.4. Genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim (görme, işitme, ortopedik ve hafif düzey zihinsel engelliler) ortaokulu ve mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim(işitme ve ortopedik engelliler) meslek liselerine kayıtlı öğrenciler, özel eğitim mesleki eğitim merkezlerine kayıtlı öğrenciler ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim (işitme ve ortopedik engelliler) meslek liselerinden mezun kursiyerler için açılacak kurslara katılacak öğrenci/kursiyer sayısı, aynı sınıf seviyesindeki özel eğitim okul/kurumlarındaki azami sınıf mevcudu sayısının (10 öğrenci/kursiyer) yarısından az, azami sınıf mevcudu sayısından fazla olamaz.

<br />

7.5. Kursa devam eden öğrenci/kursiyer sayısının 10’un altına düşmesi durumunda, okul/kurum müdürünün teklifi ile komisyon tarafından kurs sınıfı başka bir sınıfla birleştirilir veya kapatılır. Bu işlemler aynı hafta içerisinde e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından yapılır. Ayrıca il/ilçe komisyonu tarafından kapatılan kursta görevli öğretmenlerin ek ders ücreti ve puan işlemleri ile ilgili düzenlemeler takip edilir. <br />

<br type="_moz" />

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/DY/DYK%20KURS.jpg" width="700" height="350" alt="" /><br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber<br type="_moz" />

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.