5 Şubat 2018 Serbest Piyasa Döviz Kurları (EURO, DOLAR)

5 Şubat 2018 Serbest Piyasa Döviz Kurları (EURO, DOLAR)

KamuAjans.Com - Normal koşullarda ülkelerin kendi iç pazarında yerel paralarını kullanmasına karşın farklı ülkelerle yapılan alışveriş ticaret ve diğer durumlarda ortak para birimi olan döviz yani dolar ve euro ile işlem yapılıyor. Para birimlerinin arasındaki kur farkından dolayıda döviz kuru devamlı değişiklik göstermektedir. Bu nedenle sizin için günlük döviz kurlarını derledik.

Normal koşullarda ülkelerin kendi iç pazarında yerel paralarını kullanmasına karşın farklı ülkelerle yapılan alışveriş ticaret ve diğer durumlarda ortak para birimi olan döviz yani dolar ve euro ile işlem yapılıyor. Para birimlerinin arasındaki kur farkından dolayıda döviz kuru devamlı değişiklik göstermektedir. Bu nedenle sizin için günlük döviz kurlarını derledik.

Özellikle faiz oranlarının yüksek olduğu dönemlerde, döviz getirisinin yüksek olması nedeniyle yatırımcılar döviz kurlarına yatırım yaparak kar etmenin peşine düşerler. Ama bunun için dövizleri ve işlemlerini iyi bir şekilde bilmeniz de yarar vardır. İşlem yaptığınız piyasayı ve dövizlerin fiyatlarında meydana gelen değişiklikleri yorumlayabilmeniz gerekmektedir.

Bilindiği gibi ülkemiz dışındaki yabancı para birimlerine döviz diyoruz. Bu dövizlerin birbirine dönüştürülmesine ise döviz işlemi denmektedir. Günümüzde döviz işlemlerini birçok farklı şekilde yapabilirsiniz ve bu şekilde birikimlerinizi değerlendirerek kazanç elde edebilirsiniz.

Anlık değişen döviz kurlarını bu sayfadan takip edebilirsiniz.

5 ŞUBAT 2018 Döviz Kuru

Geçen haftanın son işlem gününde ABD'de açıklanan istihdam raporundaki veriler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri 2018'de öngörülenden daha fazla artırabileceği beklentilerini yükseltti. Küresel piyasalarda dolara olan talebin artmasıyla cuma günü 3,7764'e kadar yükselen dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,2 artışla 3,7748'den tamamladı.

Dolar/TL, haftanın ilk gününe yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 09.45 itibarıyla 3,7730 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,02 azalışla 4,6975, sterlin/TL ise yüzde 0,07 yükselişle 5,3295'ten işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içinde açıklanacak enflasyon verisinin yatırımcıların odağında olacağını, yurt dışında ise Almanya, Avro Bölgesi ve ABD'de hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini belirtti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,8000 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu kaydeden analistler, 3,7340 seviyesinin ise destek olarak izleneceğini dile getirdi.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.