KPSS 2020 Lisans Sınav Tarihleri

KPSS 2020 Lisans Sınav Tarihleri

2020 KPSS Ön Lisans Başvuru Tarihleri Ne Zaman?KPSS Ön Lisans, üniversitelerin Ön Lisans programlarından mezun olanların ya da sınavın geçerlilik süresi boyunca mezun olabilecek durumda olanların girebileceği bir sınavdır.

KPSS Ön Lisans sınavının geçerlilik süresi 2 senedir. Eğer aday 2 sene içerisinde eğitim almakta olduğu Ön Lisans programından mezun olabilecek durumdaysa, KPSS ön lisans için başvuruda bulunabilir.

Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyanın düzeni değişti. Hastalıktan korunmanın en iyi yolu sosyal mesafe ve karantina olduğundan herkes evlerinde kalıyor. Bu nedenle de yaşamımızda bazı değişiklikler oldu. Sınava hazırlanan adaylar içinse en büyük değişiklik güncellenen ÖSYM sınav takvimi. ÖSYM, haziran ayından önce yapılmış olması gereken tüm sınavları erteledi. Haliyle, KPSS ön lisans tarihleri de değişti. Sınava hazırlanan adaylar, KPSS ön lisans ne zaman diye merak içerisindeydi.

Güncellenen ÖSYM sınav takvimi çerçevesinde yeni KPSS ön lisans tarihi 25 Ekim 2020 günü olarak belirlendi. Ancak KPSS ön lisans başvuru tarihleri ne zaman olacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. İlerleyen günlerde ÖSYM’nin KPSS ön lisans başvuru tarihleri konusunda da bir duyuru ilan etmesi bekleniyor.

2020 yılı KPSS lisans ise Genel Kültür Genel Yetenek sınavı için 6 Eylül 2020, ÖABT ve Alan Bilgisi için ise 12 Eylül 2020 ve 13 Eylül 2020 tarihlerinde yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.