İş ve Meslek Danışmanları Ramazanda Ailelerine Kavuşacak Mı?

İş ve Meslek Danışmanları Ramazanda Ailelerine Kavuşacak Mı?

Kamuajans.Com – İşsizlikle mücadelede aktif rol alan İş ve Meslek Danışmanları Ramazan ayında ailelerine kavuşmak istiyor, tayin taleplerinin ramazandan önce yapılmasını bekliyor.

Bizler, Zorunlu hizmet şartı olmadığı halde İş ve Meslek Danışmanı ataması sürecinde memleketimizden, evimizden, eşimizden ve çocuklarımızdan, ailemizden ayrılmak zorunda kalmış İŞKUR personeliyiz.

Ayrı illerde çalışıyor olsak dahi, hepimizin sıkıntısı, derdi ve tasası bir.

Bazılarımız eşlerimizden, çocuklarımızdan ayrı, bazılarımız ise bakmakla yükümlü olduğumuz sağlık sorunları olan aile bireylerimizden ayrı yaşıyoruz. Bazılarımız ayrı büyüyen çocuğuna hasret, bazılarımız doğacak çocuğuna. Eşlerimiz, çocuklarımız, yakınlarımız yani ailelerimiz bir yerde bizler ayrı bir yerdeyiz.

Biz görevden kaçmadık, kaçmıyoruz. Ülkenin her tarafında görev almaya, Kurumu ileri taşımaya talip olduk. Bu uğurda ülkenin dört bir yana gittik görevimizi en iyi şekilde yaptık ve yapıyoruz. Ancak sorun yaşayan arada kalan çocuklarımız, yeni evliliğini ayrı olarak geçiren eşlerimiz, ya da çaresizce hastalıkla uğraşacak elinden tutup doktora bile götürecek kimsesi olmayan yakınlarımız. Bizler görev aşkı ile hizmet ederken, ne yazık ki aklımız geride bıraktıklarımızda kalmakta, aradaki mesafeler çaresizliğimizi perçinlemektedir.

Anayasasının 41. Maddesi ve 657 sayılı devlet memurları kanununun 72. Maddesi gereğince, memurların atama ve yer değiştirmelerde aile birliğinin korunması temel ilke olarak benimsenmiş olup, söz konusu hükümler ile ailenin parçalanmaktan kurtarılması, huzur ve mutluluğunun devamının sağlanması suretiyle kamu görevlilerinin ailevi kaygılardan uzak olarak kamu hizmetini verimli ve etkin bir şekilde yürütmeleri için gerekli ortamın oluşturulması amaçlanmıştır.

Buna rağmen ailelerimizden ayrı yaşamaktayız. Hafta sonları ve yıllık izinlerimizi dinlenmek ve kendimizi yenilemek için kullanmamız gerekirken maalesef dinlenme hakkımızı da yollara harcayarak daha fazla yıpranmaktayız. Kısa bir süreyi ailelerimiz ile geçirme uğruna bedenen ve ruhen büyük bir çaba harcıyoruz. Bu çabaya rağmen hiç birimiz bizlere ihtiyacı olan aile bireylerimizin yanında olamamakta, sağlık sorunları başta olmak üzere ne sıkıntılarında ne sevinçlerinde yanlarında olamamaktayız.

Anayasal ve yasal hakkımız için hepimiz tayin dilekçesi ile mazeretimizi de belirterek kurumumuza ilettik. Fakat hala beklemekteyiz ve ne zamana kadar bekleyeceğimizi bilmemekteyiz. Bu durumun bir son bulmasını ve hepimiz bu Mübarek Ramazan ayında ailelerimize kavuşmayı talep ediyoruz.

Her zaman çalisanlardan yana tavir koyan ve defaatle aile bütünlüğünün önemine vurgu yapan Genel Müdürümüz Sayin Cafer Uzunkaya'nin bu talebe olumlu baktığını duymuş olmak biz kurum çalışanlarını ziyadesiyle memnun etmiştir.

Ramazan ayı öncesinde tayinlerin yapılarak çalışanların Ramazan ayını aileleriyle birlikte geçirmesi için Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUNKAYA'dan müjde bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.