Bakan'dan Bin 170 Memur Alımı Müjdesi!

Bakan'dan Bin 170 Memur Alımı Müjdesi!

Kamuajans.Com – AA Editör Masası'na konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu düzensiz göçmenlerle ilgili "2015'te 8 bin 500 kişi adalara geçiyordu, 2017'de 79, şu an ilk on ayda 86, yıl sonu itibarıyla yine 80'lerde kalır." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu "Bin 170 nüfus memuru alıyoruz, bir ay içerisinde de başlarlar" dedi.

AA Editör Masası'na konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu düzensiz göçmenlerle ilgili "2015'te 8 bin 500 kişi adalara geçiyordu, 2017'de 79, şu an ilk on ayda 86, yıl sonu itibarıyla yine 80'lerde kalır." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, düzensiz göçle mücadele kapsamında 4 bin 382 organizatör ve 205 bin 523 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

Soylu, "Suriyelilerin bizim ekonomimize de katkısını maalesef iş adamlarımız seslendirmiyor ve dillendirmiyorlar, kusura bakmasınlar." diye konuştu.

'371 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi'

Terörle mücadele konusunda Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"'Bizim orada, şurada ne işimiz var' diye söylenenler var. Sadece iktidara muhalefet etmek için bu sözler söylenmez. Eğer bomba Afrin'de hazırlanıyorsa, terör örgütü Afrin'de eğitiliyorsa bizim Afrin'de işimiz var. Fırat'ın doğusunda da Fırat'ın batısında da işimiz var."

Soylu, "Terör örgütünü psikolojik ve fiziki olarak çok büyük hüsrana uğrattık. Türkiye içinde 371 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

Bakan Soylu, "Keşke Rakka'ya gidebilseydik, keşke oralarda olabilseydik. Bunun önemi bundan 3-5 yıl sonra daha fazla anlaşılacaktır." ifadesini kullandı.

'31 Mart seçimlerinde muhtar kimi belirleriz hesabı yapıyorlar'

"Oturmuşlar Kandil'de, acaba 31 Mart seçimlerinde muhtar kimi belirleriz hesabı yapıyorlar." diyen Soylu, şöyle konuştu:

"Benim görevim 31 Mart'tan sonra değil, devlet olarak bizim görevimiz 31 Mart'tan önce adım atabilmektir. Onların muhtar belirlemeden PKK'yla irtibatlı-iltisaklı muhtarları belirleyip ona göre adım atmalıyız.

Birtakım belediyelerin tekrar HDP'ye geçeceği söyleniyor. Diyelim ki geçti, ne dediklerini biliyor musunuz? Söyledikleri şu, '31 Mart'tan sonra belediyeler bizde; eğer buralarda çalışmak istiyorsanız ailenizden bir kişiyi şimdiden dağa gönderin.' Şimdi ben devletim, ne yapmam lazım. Seyredeyim mi, seyredelim mi?"

'Elimizdeki en kuvvetli operasyonlar ardışık ve ankesörlü arama işi'

FETÖ operasyonları konusunda Soylu, şunları söyledi:

"Ankesör ve ardışık aramalarla bağlantılı çok enteresan bir şey var, burada yakaladıklarımızdan yüzde 30’un üzerindeki itirafta bulunuyor ve 'Evet' diyor 'Biz böyleyiz'.

Şu anda elimizdeki en kuvvetli operasyonlar ardışık ve ankesörlü arama işidir. ByLock operasyonlarından daha ciddi operasyonlardır. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren Türkiye'deki FETÖ tehlikesi tamamen ortadan kalkacaktır.

Milletimiz şunu iyi bilsin, bu konuda mesele devletin kontrolü altındadır."

Uyuşturucuyla mücadele konusunda Soylu, "Bu yıl tutuklanan sayısı 17 bin 57, bu az bir rakam değil. Şu an 50 bin torbacı cezaevinde." dedi.

"Israrlı denetim yaptığınız zaman trafik kazalarını azaltıyorsunuz." ifadesini kullanan Soylu, "Attığımız adımlar taksicilerimizin de vatandaşımızın da hoşuna gidecek. Bunu özellikle gerçekleştireceğiz, yakın bir zamanda göreceksiniz, bu gerekliydi diyeceksiniz." dedi.

'5 bin polisi trafiğe vereceğiz'

"285 motosikleti trafiğe veriyoruz." diyen Soylu, "bu sene 5 bin polisi trafiğe vereceğiz, yıllardan beri artmıyordu. Şu anda 2 bin 800'ünü tamamladık, eğitimleri de bitti." şeklinde konuştu.

Soylu, "2017'de Ankara'da günde 30 hırsızlık oluyordu, şimdi 10 hırsızlık oluyor. Bunda bekçilerimizin de büyük rolü var." dedi.

"Bin 170 nüfus memur alıyoruz"

İçişleri Bakanı Soylu, "Bin 170 nüfus memuru alıyoruz, bir ay içerisinde de başlarlar." diye konuştu.

CNN Türk 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.