İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) Nasıl Olunur, Başvuru Koşulları Neler? Bu Sene İnfaz Koruma Memuru Alınır Mı?

İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) Nasıl Olunur, Başvuru Koşulları Neler? Bu Sene İnfaz Koruma Memuru Alınır Mı?

Adalet Bakanlığı dönem dönem yayınladığı ilanlar ile infaz koruma memuru veya diğer bir isimlendirmesiyle gardiyan alımları gerçekleştiriyor. Gardiyan alım ilanlarında genelde erkekler için 170 cm, kadınlar için 160 cm'den uzun olma şartı aranırken aynı zamanda KPSS puanının en az 70 olması bekleniyor. Fakat bu durumların değişiklikler gösterme ihtimali de söz konusu. Detaylar haberimizde!

İnfaz Koruma Memuru olmak için belirli dönemlerde Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan infaz koruma memuru (gardiyan) alım ilanlarına başvuru yapılması gerekir. İnfaz koruma memurları, Adalet Bakanlığına bağlı olarak görev yaparlar. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında görevini yerine getiren gardiyanlar, mesleğe adım atabilmek için bazı şartları taşımalılar.

Günümüzde yeni cezaevlerinin inşası sürüyor. Cezaevlerindeki mahkumların sayısı her geçen gün artarken, Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre, 2006 ile 2020 yılları arasında 161 bin kişi kapasiteli toplam 196 yeni cezaevinin açılışı gerçekleştirildi.

2020'de Yeni İnfaz Koruma Memuru Alımı Olur Mu? Adalet Bakanlığı tarafından ilan edilen istatistiklere göre Türkiye'de bulunan cezaevlerinin sayısı ve türleri şöyle; Türkiye’de 263 kapalı ceza infaz kurumu, 76 müstakil açık ceza infaz kurumu, 4 çocuk eğitimevi, 9 kadın kapalı, 7 kadın açık, 7 çocuk kapalı ceza infaz kurumu olmak üzere toplamda 366 adet cezaevi var. Bu cezaevlerinin toplam kapasitesi 233 bin kişi olarak açıklanırken cezaevlerinde bulunanların sayısının toplam kapasitenin çok üzerinde olduğu bilinmektedir. 2020 yılını geride kalan günlerinde de yeni cezaevleri açılmaya devam edecek ve açılacak yeni cezaevleri için personel ihtiyaçları doğacak.


İnfaz Koruma Memuru Nasıl Olunur? İnfaz koruma memuru diğer bir adıyla gardiyan adayları başvuru yapabilmek için Adalet Bakanlığınca yayınlanan her alım ilanına dair özel şartları taşımalılar. KPSS ile birlikte boy-kilo ve yaş gibi genel şartların yanı sıra ilanların her birinin farklı şartları söz konusu oluyor. Bunun için başvuru yapılacak Adalet Bakanlığı CTE infaz koruma memuru ilanlarına ait başvuru kılavuzunu incelemek gerekiyor. Başvurusu uygun görülen adaylar önce yazılı sınava tabi tutulmaktadır. Bu aşamada başarı gösteren adayların sözlü mülakata girmesi ve bu aşamada da diğer adayların önüne çıkmasını sağlayacak düzeyde kanaat notu alması gerekir.


İnfaz Koruma Memuru Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir? Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan alım ilanlarının şartları ilandan ilana değişmekle birlikte her ilan için geçerli birtakım genel şartlarda söz konusu oluyor. Bazı genel şartlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki 48. Maddede açıkça ifade edilmiş olan nitelikleri taşımak

* En az lise diplomasına sahip olmak

* Erkekler için 170 cm, kadınlar için 160 cm'den uzun olmak

* Belirtilen aralıkta boy-kilo endeksine sahip olmak

* KPSS'den en az 70 puan almış olmak

* Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak

* 30 yaşını aşmamış olmak


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.