2018- KPSS Lisans ÖABT Adaylarımızın Dikkatine

2018- KPSS Lisans ÖABT Adaylarımızın Dikkatine

Kamuajans.com - 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği alanlarında yapılır.

Kamuajans.com - MEB tarafından ÖABT kapsamında olan sınavı yapılmayan, yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarınca, ÖSYM tarafından yapılan 2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) e-YDS sonuçlarından oluşturulan KPSS120 puan türü kullanılacaktır.

<br />

2018 YDS İlkbahar Dönemi/2018 e-YDS'ye katılan adaylardan KPSS120 puanının hesaplanmasını isteyenlerin başvuru formunda ilgili alanı işaretlemesi gerekmektedir.

<br />

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuracak adayların sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alanlarına bağlı olarak ÖABT oturumlarına katılmaları zorunludur. <br />

<br />

ÖABT, MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 5 Ağustos 2018 tarihinde yapılacaktır.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">Kamuajans.com</a> - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.