Yetkili ama Etkisiz

Yetkili ama Etkisiz

Kamuajans.com - Demokrat Eğitimciler Sendikası İstanbul il başkanı Selçuk Tütak, toplu görüşmelere yönelik açıklama yaparak gediğe yakışanı koydu...

Kamuajans.com - 1 Ağustosta başlayan toplu görüşmeler tam bir fiyasko ile sonuçlandı. Yetkili sendika maalesef etkili olamadı. Şaşırttı mı? Hayır... Beklenen bir tabloydu zaten. Hükümet, sendikanın teklifini kabul etti. Hükümete lafımız yok. Sonuçta o da bir işveren.. Sendika; helalinden helal sertifikalı, 2018 için 4+3.5, 2019 için 4+5 teklifini hiç zorlanmadan kabul ettirdi. Aramızda kalsın muhataplar bu teklifi göbek atarak kabul ettiler. Yetkili sendika bunu büyük bir başarı olarak duyurdu. Kazanımlarımız hayırlı olsun falan filan işte... Klasik cümleler. Hataları kabul ettirip yutturabilmek için sübhanallah, maşallah zırhı derler psikolojide buna... Matematiksel hesaplamalarına göre yüzde 40'lara hatta 50'lere  varan artışlar varmış. Kendi sitelerine ve açıklamalarına baktım.

Milyonlar, milyarlar, artışlar, katsayılar, yüzde 18'ler, 33'ler, 40'lar ve 50'ler havada uçuşuyor. İnanan var mı bilmiyorum ama benim aklım yerinde elhamdülillah ve hiç inandırıcı bulmadım. Tatmin de olmadım. Madem öyle; 

O zaman bir matematiksel hesap da bizden olsun. Harranlı Olmayanlar Sendikası zamanın birinde yüzde 1 (yazıyla yüzde bir) zam teklifinde bulunmuştu. Sonra üyeleri karşı çıkınca yüzde 2 zammı kabul ettirdiler. Yani tamı tamına yüzde 100 artış sağlanmış oldu. 

Bu da kapak olsun ha ha ha...

Peki sözde kazanımlardan mutlu olan var mı? Vallahi yüzde doksan dokuz mutlu değil.

İnanmıyorsanız canlı yayında mikrofonları uzatalım. Bu arada mesele para falan değil ha, onu da belirteyim. Bu vatan evlatları hiç maaş ve zam almadan da çalışır. Mesele, bazı işgüzarların insanları keriz yerine koymalarıdır. İnsanın zoruna giden de tam olarak bu işte... Zam oranları ve taleplerini yetkili sendikaya yakıştırdık ama ''Büyüyen Türkiyeye'' yakıştıramadık. Sonuç olarak helal sertifikalı zamlar hayırlı uğurlu olsun demekten başka çaremiz kalmadı.

Selçuk Tütak  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.