Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki Personeller Memur Kadrosuna Alınsın

Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki Personeller Memur Kadrosuna Alınsın

Kamuajans.Com – Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeler dikkatle takip edilmesi gerektiğini savunmanın yanı sıra tüm sendikaları ve hizmetlileri göreve çağırdı.

Yıllardan beri yardımcı hizmetler sınıfı ile harfli (4/C, 4/B gibi) istihdam türlerinin kaldırılması için mücadelenin verildiği belirtildi ve Siyasi partilerle, TBMM’de gurubu bulunan partilerin grup yöneticileriyle, farklı partilere mensup milletvekilleriyle birçok kez konunun görüşüldüğü ve taleplerin iletildiği belirtildi.

Son olarak da taşeron işçilerinin OHAL kapsamında çıkarılacak bir KHK ile kadroya geçirilmesi gündeme geldiğinde, 18 Aralık 2017 tarihli birer yazı ile Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapılmıştı.

Aynı KHK kapsamında yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak bu kapsamda istihdam edilen hizmetlilerin “memur” kadrosuna geçirilmelerini talep edilmişti.

Yardımcı hizmetler de taşeron işçiler tarafından yürütülüyor! Yardımcı hizmetler sınıfında istihdam edilenlerin yapmakla yükümlü oldukları işler zaten taşeron işçiler tarafından yapılmaktaydı. Hizmetli personel, eskisi gibi hademelik değil, tamamına yakın kısmı lise, ön lisans ve lisans mezunu olduğu için bürolarda çalışmaktadır. Dolayısıyla artık bu sınıfın anlamı kalmadığı ve kaldırılması gerektiği savunuldu.

4/C çözüldü sıra yardımcı hizmetlerde! 24 Aralık 2017 tarihinde yayımlanan 696 sayılı KHK ile taşeron işçileri ile 4/C kapsamında istihdam edilenlerin sorunları büyük ölçüde çözüldü. Yardımcı hizmetler sınıfında istihdam edilenlerin yarası kanamaya devam ediyor.

BASK’ın yaptığı başvurularda yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve bu kapsamda istihdam edilenlerin öğrenim durumlarına uygun memur kadrolarına atanmaları mevzuat değişikliği ile mümkün olabilir dendiği belirtilmektedir.

Konunun KHK kapsamında çözülmediği ve Hükümet tarafından TBMM’ne gönderilen “Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı”nın 80’inci maddesi ile ek ders ücreti karşılığı görev yapmakta olan ücretli öğretmen olarak bilinen 5.000 kişinin sözleşmeli personel olarak atanmaları düzenlenirken tekrar yardımcı hizmetler sınıfını gündeme getirmeye çalışıldığı belirtildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde görüşmelere 15 Şubat Perşembe günü ara verildi ve 20 Şubat Salı günü görüşmeler tekrar başladı. BASK da Plan ve Bütçe Komisyonunun iktidar ve muhalefet partisine mensup üyeleri nezdinde girişimlerine devam etti.

BASK Genel Başkanı Bayram Zengin ve BASK Genel Sekreteri Cansel Güven imzası ile hazırlanan özet yazı komisyon üyesi milletvekillerine gönderildi. Tüm sendikaların ve hizmetli olarak çalışanların konuya sahip çıkmalarını ve destek vermelerini bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.